Mesut Özil İspanya'nın turizmdeki yüzü olacak

Akdeniz çanağında Türkiye'nin en büyük rakibi olan İspanya, yabancılara ülkesine çekmek için Real kozunu çekti. İspanya'nın tanıtımını Mesut Özil'li Real Madrid üstlenirken, Barcelona tarafı ise alınan karara tepki gösterdi.

İspanya Sanayi Ticaret ve Turizm Bakanlığı ile Madrid Belediyesi, ülkenin ve başkentin tanıtımını yapması için ünlü futbol kulübü Real Madrid'le anlaştı. Kadrosunda Cristiano Ronaldo, Kaka ve Casillas gibi yıldızların yanı sıra Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'i de bulunduran eflatun beyazlılar, sezon öncesinde katıldıkları organizasyonlarda üzerinde 'İspanya'ya gel, Madrid'e gel' yazılı formalar giyecek. Slogan aynı zamanda kulübün 70 bin kişilik stadı Santiago Bernabeu'daki bilbord ve LED ekranlarda yer alacak. Taraflar arasında 3 yıllık anlaşma imzalanırken, Real Madrid 3 yıl için devletten 13.74 milyon dolar tanıtım bedeli alacak. Tanıtımın yılda 300 milyon kişiye doğrudan ulaşması bekleniyor.

Hükümet ve Real Madrid arasındaki anlaşmaya en büyük tepki ise, 'kralın takımı'nın en büyük rakibi Barcelona cephesinden geldi. Barcelona'da yayım yapan Sport gazetesi finansal açıdan zor günler geçiren ve bu yüzden de milyarlarca euroluk tasarruf paketini devreye sokan hükümetin, halkn parasını Real Madrid'e vermesinin ne kadar doğru olacağını tartışmaya açtı. Söz konusu İspanya'ysa, ligdeki büyük takımların da projede yer alması gerektiğini yazan gazete, Barcelona ve Valencia'nın projede yer almamasını düşündürücü olarak nitelendirdi.

Konuyla ilgili konuşan Sanayi Ticaret ve Turizm Bakanı Miguel Sebastien, Real'in İspanya'nın simgesi olduğunu söylerken, 'Burada ön plana çıkaracağım konu, kulübün kültürü ve genlerindeki mükemmellik' dedi.

İspanya, dünyada en fazla turistin ziyaret ettiği ülkeler arasında yer alıyor. Ülke, 2010 yılında 53 milyon ziyaretçiyle Fransa, ABD ve Çin'in ardından dördüncü sırada. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sitesinde yer alan geçici verilerine göre, Türkiye'ye 2010 yılında giriş yapan turist sayısı 28.6 milyon.