Galatasaray 0-0 Karabükspor

Türkiye Kupası'ndan elenerek bu sezon Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi ile karşı karşıya kalan Galatasaray, Süper Toto Süper Lig'in 24. haftasında Karabükspor ile evinde berabere kalarak hayal kırıklığı yaratmaya devam etti.

Galatasaray ile Karabükspor, Süper Lig'in 24. haftasında kozlarını paylaştı. Mücadele golsüz berabere sona erdi. Avrupa şansını mucizelere bırakan Cim Bom yine taraftarına bir galibiyet hediye edemedi.

Spor Toto Süper Lig 24. hafta mücadelesinde Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Kardemir Karabükspor'u konuk etti. Mücadele golsüz berabere sona erdi. 32'şer puanlı iki takımın golsüz beraberliği sonrası puan eşitliği 33'er puanla devam etti.

Hafta içi Gaziantepspor ile sahasında 0-0 berabere kalarak kupadan elenen Sarı Kırmızılı ekip, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabilmek için ligde, az da olsa devam eden şansını zorlamak istiyordu. Bu anlamda da Karabükspor maçının önemi çok büyüktü.

Maçı izlemek üzere Seyrantepe'nin yolunu tutan taraftarların hedefinde ise yönetim vardı. Tribünler, gerek tezahüratlar gerekse beyaz mendil sallayarak tepkilerini gösterdiler.

Galatasaray taraftarlar, Spor Toto Süper Lig'den erken kopan, hafta içinde de Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden takımlarını, Kardemir Karabükspor ile oynanan lig maçında yalnız bıraktı. 52 bin kişilik Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmaya ilgi göstermeyen sarı-kırmızılı taraftarlar, kötü giden takımlarına destek vermedi. Stadın büyük bir bölümü boş kalırken, karşılaşma için 2 bin 400 bilet satıldığı, kombine bileti olan taraftarlarla birlikte yaklaşık 10 bin kişinin maçı izlediği öğrenildi. Karşılaşmayı az sayıda Kardemir Karabüksporlu taraftar da misafir tribününden takip etti.

-POLAT'A
İSTİFA ÇAĞRISI-

Galatasaraytaraftarlar, Gaziantepspor ile oynanan kupa maçının ardından başkan Adnan Polat ve yönetime yönelik yaptıkları istifa çağrısını yinelediler. ''Adnan Polat yeter artık istifa'', ''Yönetim istifa'' diye bağırantaraftarlar, futbolcular için de ''O forma kutsaldır nasip olmaz herkese'' şeklinde tezahüratta bulundular. Ultraslan taraftar grubunun bulunduğu tribününe ''İstifa da bir hizmettir'' yazısı asıldı.  Oldukça kızgın olantaraftarların, maçın başlamasıyla birlikte de takımlarına destek vermek yerine ıslık ve alkışlarla protestolarda bulunmaları dikkat çekti. Taraftarlar, ''Herkes gider biz kalırız, biz Galatasaraylıyız'' tezahüratını söylediler.  Taraftarlar, ilk yarı oynanırken ''Adnan Polat bu takım senin eserin'' diye tezahürat yaptı.

-BEYAZ MENDİL SALLADILAR-

İspanya'da statlarda istenmeyen teknik direktörler veya yöneticiler için taraftarlar tarafından gerçekleştirilen ''Beyaz mendil sallama'' geleneğine, Galatasaraylı taraftar da uydu. Kale arkasında yer alan taraftarlar ellerinde getirdikleri beyaz mendilleri sallayarak, alınan kötü sonuçlardan sorumlu tutukları yönetimin ve başkan Polat'ın gitmesini istediler.

-POLAT TEFTİŞTE-

PFDK tarafından verilen cezası sona eren kulüp başkanı Adnan Polat, statta teftişte bulunarak eksikleri yerinde gördü. Basın tribününe gelen başkan Polat, burada medya mensuplarıyla sohbet ederek eksik olan şeyleri sordu. Daha önce yönetimde bulunan ancak istifa eden Haldun Üstünel'in de bu sırada başkan Polat'ın yanında olması dikkati çekti.

-AYHAN KADROYA ALINMADI-

Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada taraftarların tepki gösterdiği Ayhan Akman, teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Rumen çalıştırıcı, Ayhan'ın yerine ilk 11'de Yekta'yı sahaya sürdü. Gaziantepspor maçında sakatlanan sağ bek Sabri'nin mevkisine Neill'i çeken Hagi, stoperde Servet'in yanında Gökhan'a şans tanıdı. Hagi, sol bekte ise Çağlar'ı yedek soyundurarak, Hakan'a görev verdi.

YİNE ÜÇ FORVET

Galatasaray mücadeleye, ileri uçta Baros, Stancu, Kazım üçlüsüyle başlarken bu üçlüyü Culio ve Yekta paslarıyla destekledi. Sakatlanan Sabri'nin yokluğunda ise sağ beke Lucas Neill geçti. Neill'den boşalan stoper bölgesinde Gökhan Zan yer aldı.

Karabükspor ise, sakat olan yıldız golcüsü Emenike'den yoksun sahada yer aldı.

Maça Galatasaray rakibine oranla daha etkili başlarken henüz 2. dakikada Kazım Kazım'ın ceza sahası içinde yerde kalması kritik bir pozisyondu. Tribünler "penaltı" diye ayağa kalkarken hakem İlker Meral oyunu devam ettirdi.

Bu pozisyon dışında her iki kanattan gol için saldıran Aslan, soldan Yekta'nın yaptığı ortada Baros'un altıpastaki vuruşuyla bir kez daha golle burun buruna geldi ancak bu kez de direği aşamadı.

Ev sahibi ekip gol için saldırırken, bu sezon ligin flaş ekiplerinden olmayı başarmış Karabükspor ise kendilerinden beklenen akınları gerçekleştirmekte zorlandı. Özellikle orta alanda Lorik Cana'nın mücadeleci oyunu, Neill'in, sağ kanadı iyi kapatması, bu akınların gerçekleşmesine engel oldu ve devre golsüz berabere sonuçlandı.

YEKTA "AH" DEDİRTTİ


İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Özellikle Culio'nun istekli oyunu, topun rakip ceza alanına gelmesini kolaylaştırırken Karabükspor savunma ağırlıklı futbolunu her geçen dakika ön plana çıkarmaya başladı.

Dakikalar 53'ü gösterirken Cim Bom bir kez daha golle burun buruna geldi... Milan Baros ara pası ile Yekta'yı topla buluşturdu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Yekta'nın vuruşunda Tomic gole izin vermedi. Bu mutlak gol pozisyonu, zaten çok sık pozisyona giremeyen Galatasaray için bulunmaz bir nimetti.

FORVETLER
OYUNA

Teknik Direktör Gheorghe Hagi, kritik anlara gelinirken risk almaya başladı ve forvet hattını Juan Pablo Pino ve Harry Kewell ile güçlendirdi. Servet Çetin de forvet gibi oynamaya başlayınca tüm silahlar kullanılmaya başlandı ancak tüm bu girişimler gol için yeterli olmadı ve mücadele 0-0 berabere sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

90' Karşılaşmada artık son dakikalara giriliyor.
88' Servet maçın bu dakikalarında fortvet bölgesinde görev yapıyorKewell ortaladı top kaleci Tomic'in ellerinde kaldı.
85' Karabükspor'da oyuncu değişikliği Şenol'un yerine Bülent Bal'a bıraktı.
83' Kewell vurdu top defans oyuncularında geri döndü
81' Galatasaray'da Kazım'ın yerine Aydın Yılmaz oyunda.
79' Galatasaray sağ kanattan etkili geldi. Yapılan ortayı Kewell kale sahası önünde Baros'a indirdi. Baros'tan önce savunmada Şenol araya girdi.
78' Culio'nun ceza sahasına ortasında savunma topu uzakklaştırdı.
77' Sarı kırmızılı takım sağ kanattan serbest vuruş kullanacak. Culio topun başındaki isim...
75' Cana'nın yerine Kewell oyuna giren isim.
74' Galatasaray'da Kewell oyuna girecek birazdan..
73' Galatasaray'ın en çalışkan ismi Culio neredeyse sahanın yer yerinde gözüktü. Ancak takımının gol bulmasını sağlayamadı Arjantinli oyuncu.
72' Pino sol kanattan ortasını yaptı. Ceza sahasında Baros'tan önce Deumi kafayla topu uzaklaştıran isim oldu.
71' Galatasaray'da ise Stancu'nun yerine Pino oyunda.
70' Hakan Özmert'in yerine Birol oyunda.
68' Hakan Özmert hakeme itirazlarından sarı kartı gördü.
64' Sağ kanat korner bayrağı yakınından Neill tacı kullandı. Ceza sahasına uzun kullanılan atışta Cana topu arkaya aşırdı. Stancu rövaşata denedi... Ancak savunmaya çarpan topu Muhammet Özdin uzaklaştırdı.
63' Culio sol kanatta 3 kişiden sıyrıldı ve yerde kaldı. Ancak karar devam...
62' Baros topa yükselirken meşin yuvarlağa elle müdahale edince sarı kartı gördü.
60' Culio sol kanatta iki rakibini geçerek çizgiye kadar indi. Arjantinli oyuncu içeriye ortaladı. Baros'tan önce Tomic araya girerek topu kazandı.
56' Culio sol kanattan derinlemesine bir pas attı. Karabükspor savunmasından Muhammet Özdin araya girerek topu uzaklaştırdı.
52' Yetka ceza sahası içinde kaleci ile karşı kaldı vuruşunda top Tomic'in ayaklarına çarparak kornere çıktı.
50' Stancu'nun ortasında top doğrudan kaleye gitti. Top dışarı çıkmadan kaleci Tomic meşin yuvarlağı kontrol etti.
49' Stancu ceza sahasının dışında yerde kaldı. Karar serbest vuruş...
48' İki takım da ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı.
46' İkinci yarı başladı.

GALATASARAY 0-0 KARABÜKSPOR İLK YARI SONA ERDİ

45' Karşılaşmanın ilk yarısına 1 dakika uzatma eklendi.
44' Culo'nun kullandığı serbest vuruş Şenol tarafından kafayla karşılandı. Galatasaray korner atışı kullanacak.
41' Galatasaraytaraftarlar Adnan Polat'ı tezahuratlarıyla protesto ediyor
38' İlhan Parlak sağ kanatta Servet'ten sıyrılmak istedi. Ancak top son olarak sarı kırmızılı oyuncuda kaldı.
36' Kazım sol kanattan önündeki iki rakibine rağmen orta yapmak istedi. Ancak top Seric'e çarpıp taca çıktı.
33' Yetka şık çalımlarla girdi vuruşunda top direğin dibinden dışarı çıktı.
31' Galatasaray atağında Culio sol kanattan ortasını yaptı ama top kaleci Tomic'de kaldı.
28' Karabükspor atağında Hakan Özmert sol kanattan pasını verdi İlhan hareketlendi ama top kaleci Zapata'da kaldı.
25' Karabükspor atağında Şenol sağ kanattan içri girmek istedi ama savunmada Servet araya girerek topu uzaklaştırdı.
22' Galatasaray atağında Yekta sol kanattan ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu kornere gönderdi.
19' Gökhan Zan rakibine yaptığı sert hareketin ardından sarı kart gördü.
17' Baros sağ çaprazdan içeri girdi. Çek futbolcu Deumi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. İLker Meral bir kez daha devam kararı verdi.
15' Culio yine aynı yerden kaleyi yokladı top üstten dışarı çıktı.
12' Culio'nun yaklaşık 30 metreden vuruşunda top üstten farklı bir şekilde auta gitti.
9' Sol kanattan Yekta'nın kale sahasına ortasında Deumi ile Baros topa hamle yaptı. Son olarak Deumi'ye çarpan top direğe çarpıp oyun alanına döndü.
7' İlk dakikalarda Galatasaray maça hızlı başladı.
5' Culio sol kanattan atağa katılan Yekta'nın önüne şık bir pas attı. Ancak genç oyuncu topu oyun alanı içinde kontrol edemedi.
4' Sağ kanattan korner kullandı konuk takım. Ön direğe yapılan ortayı Servet kafayla uzaklaştırdı.
3' Ceza sahası içinde Kazım Kazım rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Penaltı beklentileri var saı kırmızılı takımda. Ancak İlker Meral devam kararı verdi...
2' Hakan Balta'nın orta-şut karışımı vuruşunu direk dibinde kaleci Tomic kontrol etti.
1' Mücadelenin ilk düdüğü geldi ve maç başladı.

Galatasaray


Zapata
Neill
Servet
Gökhan Zan
Hakan Balta
Cana
Culio
Yekta
Kazım
Baros
Stancu

Karabükspor

Tomic
Şenol
Hakan Özmert
Deumi
Seric
Coelho
Cernat
Muhammet Özdin
Hakan Söyler
Ragued
İlhan Parlak