Bir Devin Çöküşü!

Hollanda 1. Ligi ekiplerinden Rotterdam ekibi Feyenoord tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirirken, eğer yarın Heerenveen deplasmanında da kazanamazsa tam 1 yıl boyunca deplasman maçlarında galibiyet almamış olacak.

Tarihinde sayısız başarıları bulunan Hollanda ekibi Feyenoord bugünlerde zor bir dönemden geçiyor. Mario Been yönetimindeki Rotterdam ekibi bu sezon oynadığı 25 maçın sadece 7‘sini kazanırken 28 puanla küme düşme hattının içinde yer alıyor. Kadrosunda Jon Dahl Tomasson, Diego Biseswar, Sekou Cisse, Georginio Wijnaldum ve Soren Larsen gibi kaliteli oyuncuları barındıran Feyenoord bir türlü istediği başarıyı yakalayamıyor.

SON DEPLASMAN GALİBİYETİ 2010 MART‘TA

Bu yıl Feyenoord çizdiği kötü grafiğin ve düşme hattında yer almasının yanında deplasman karnesiyle de taraftarlarını kahretti. Son deplasman galibiyetini 7 Mart 2010‘da Roda‘yı 4-2 yenerek elde eden Feyenoord, bu galibiyetin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen, ligde oynadığı 16 deplasmanda hiç galip gelemedi.

Hatırlanacağı gibi Feyenoord, Ekim ayında deplasmanda PSV karşısına çıkmış ve bu maçtan 10-0 gibi tarihi bir fark yiyerek ayrılmıştı.

TARİHİ BAŞARILARLA DOLU

19 Temmuz 1908‘de kurulan ve maçlarını 52 bin kişilik Feyenoord Stadion‘da oynayan Feyenoord Hollanda futbolunun Ajax ve PSV Eindhoven‘la birlikte 3 lokomotif takımından biri konumunda. Kurulduğu günden beri Hollanda 1. Ligi‘nde mücadele eden Feyenoord, bugüne kadar 14 kez Hollanda Şampiyonluğu, 11 kez Hollanda kupası, 2 kez de Hollanda Süper Kupası kazandı.

Hollanda futbolunu Avrupa‘da ve dünyada başarıyla temsil eden Feyenoord 1969/70 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası‘nı kazanırken, aynı yıl Kıtalararası Kupa‘yı da müzesine götürdü. Feyenoord 1973/74 ve 2001/02 sezonlarında da UEFA Kupası‘nı kazanma başarısı göstermişti.

Kaynak: İHA