Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Futsal’Da İl Birincisi Oldu

Gaziantep’te Liselerarası İl Futsal Turnuvası’nda Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Gaziantep şampiyonu oldu.

Gaziantep’te Liselerarası İl Futsal Turnuvası’nda Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Gaziantep şampiyonu oldu.

    Okullar arası genç erkekler futsal müsabakalarının final maçında Fıtnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi’ni 4–2 yenen Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Gaziantep şampiyonu oldu.

    18–25 Mart tarihleri arasında Alanya ve Kuşadası’nda yapılacak olan grup müsabakalarında Gaziantep temsil etme hakkı kazandıklarını ifade eden Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Okul Takımı Antrenörü Vedat Hançerkıran, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlükleri’ne bağlı 22 okul arasından şampiyon olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

    Genç öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için futsalın iyi bir spor dalı olduğunu vurgulayan Gaziantep Okul Futbol İl Koordinatörü Haci Yıldız ise, “Futbolun salon ayağı olan futsal günümüzde büyük ilgi görüyor. Özellikle üniversiteli ve liseli öğrenciler tarafından büyük beğeni ile oynanıyor. Gaziantep’teki turnuvada il birincisi olan Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi’ni kutluyor ve grup müsabakalarında Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmesini bekliyorum.” dedi.

    Okul faaliyetleri çerçevesinde bu tür müsabakaların öğrencilere özgüven ve kişilik kattığını dikkat çeken Yıldız, “Öğrencilerimiz bu tür turnuvalarda yeteneklerini ortaya çıkarıyor. Sosyal aktivitelerin bir parçası olan spor yarışmaları genç öğrencilerimizin gelecek ile ilgili düşüncelerini de ortaya koymasına neden oluyor.” diye konuştu.

    Yıldız, turnuvaya katılan tüm okulları tebrik ettiğini ve derece yapan okulların çeşitli ödüller ile ödüllendirildiğini sözlerine ekledi.