Hidayet‘li Orlando, Lebron James‘in Takımı Miami‘yi Devirdi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi‘nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam edildi.

HİDAYET‘Lİ ORLANDO, BU SEZONKİ 40. GALİBİYETİNE UZANDI

Milli basketbolculardan Hidayet Türkoğlu‘nun da formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda karşılaştığı şampiyonluğun güçlü ekiplerinden Miami Heat‘i 99-96 yenerek bu sezonki 40. galibiyetine imza attı.

American Airlines Arena‘da oynanan Florida derbisine ilk 5 başlayan milli yıldız Hidayet Türkoğlu yaklaşık 31 dakika süre alırken maçı da 3 sayı, 4 ribaunt, 5 asist ile maçı tamamladı. Orlando Magic‘te Jason Richardson 24 sayı ile takımının en skorer ismi olurken süper yıldız Dwight Howard ise 14 sayı, 18 ribaunt, 5 blokluk başarımıyla ‘doouble-double‘ yaptı. 16 sayı, 7 ribauntla oynayan Jameer Nelson da takımının galibiyetine önemli katkı sağladı.

Bu sezonki 18. yenilgisini sahasında alan Miami Heat‘te LeBron James 29 sayı, 6 ribaunt, 4 asist, 2 blokluk başarımıyla takımının en skorer ismi olurken, Dwyane Wade 28 sayı, 4 ribaunt, 5 asist, 4 top çalma ve Chris Bosh da 13 sayı, 5 ribaunt ile maçı tamamladılar.

MEHMET‘SİZ OKUR EVİNDE KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Milli basketbolculardan Mehmet Okur‘un sakatlığı nedeniyle forma giymediği karşılaşmada Utah Jazz, EnergySolutions Arena‘da ağırladığı Denver Nuggets‘a 103-101‘lik skorla mağlup oldu ve bu sezonki 30. yenilgisini aldı.

Utah Jazz‘da kenardan gelen CJ Miles 22 sayı, 6 ribaunt, 2 top çalma ile takımının en etkili ismi olurken, Devin Harris 21 sayı, 9 asist ve Al Jefferson da 19 sayı, 10 ribaunt, 6 blok ile maçı tamamladılar.

Carmelo Anthony‘nin takımdan ayrılışından sonra oynadığı 6 maçta 5 galibiyetini alarak dikkat çeken Denver Nuggets‘ta ise Ty Lawson 23 sayı, 6 ribaunt, 5 asist ile oynarken, Arron Afflalo 19 ve Nene ile Chris Andersen de 13‘er sayıyla maçı tamamladılar. Konuk ekipte ayrıca maça ilk 5 çıkan Kenyon Martin, 11 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, 3 top çalma ile mücadeleyi noktaladı.

Özellikle maçın son bölümleri büyük bir heyecana sahne olurken, Devin Harris bitime 1.2 saniye kala kaydettiği 3 sayılık basketle skoru 103-101‘e getirdi. Son topu oyuna sokmaya çalışan Denver‘dan Kenyon Martin topu elinde kaçırınca Utah‘ın Rus yıldızı Andrei Kirilenko pota altında rahat bir şekilde baskete çıktı. Ancak Kirilenko inanılmaz bir şekilde topu basket yapamadı ve maç sona erdi. Utah maçı uzatma şansını elinin tersiyle iterken oyuncular uzun süre Kirilenko‘nun kaçırdığı basketin şaşkınlığını

yaşadı.

Utah Jazz evinde üst üste 7. maçını da kaybederken son 11 maçta ise 9. yenilgisini aldı.

NBA‘de heyecan 11 maçla devam edecek.

Kaynak: İHA