Efsane Futbolcu Beckenbauer Kosova‘da

Dünyaca ünlü eski Alman milli takımı oyuncusu ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Franz Beckenbauer, Kosova sporuna yardımlarını sunacağını belirtti.

Kosova Cumhurbaşkanı Behçet Pacolli‘nin daveti üzerine Kosova‘ya gelen efsane futbolcu Beckenbauer, uluslararası yarışmalara katılmaktan mahrum bırakılan Kosova sporunun uluslararası sahneye taşınmasında yardımcı olacağını vaat etti. Başkent Priştine‘de Kosova Cumhurbaşkanı Behçet Pacolli tarafından kabul edilen Beckenbauer, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kosova‘yı ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Kosova‘yı ilk kez ziyaret eden Franz Bekenbauer,

"Siyasetçi değilim, bir sporcuyum. Ancak buna rağmen Kosova‘da geçmişte ve günümüzde olup bitenlerden haberdarım" şeklinde konuştu. Kosova Futbol Federasyonu‘nun üyelik için FIFA‘ya yaptığı başvurusuna da değinen Beckenbauer, FIFA toplantısında başvurunun önce UEFA tarafından görüşülmesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Beckenbauer, Kosova sporunun uluslararası nitelik kazanması için imkanlar dahilinde elinden geleni yapacağını belirtti.

Kosova Cumhurbaşkanı Behçet Pacolli de yaptığı açıklamada Kosova futbolu ve sporuna uluslararası nitelik kazandırılması için Beckenbauer‘den yardımcı olmasını talep etti. "Spor siyasi ayırımları, nefreti ve siyaseti tanımaz" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Pacolli, Kosova‘nın uluslararası spor yarışmalarında etkin olarak yer almasının gerekliliğine işaret etti.

Basın toplantısının ardından Franc Bekenbauer, Kosova Gençlik ve Spor Bakanı Memli Krasniqi‘nin eşliğinde Priştine merkezinde yürüyerek Kosovalıların ilgisini topladı. Priştine kent stadyumunda sempatizanları tarafından sıcak şekilde karşılanan Beckenbauer‘e çiçek ve Priştine futbol takımı forması verildi. Alman bayraklarını dalgalandıran bir grup taraftarın tezahüratlarıyla karşılandığı Priştine kent stadyumunda yaptığı konuşmada Franc Beckenbauer, Kosova‘yı sevdiğini ve Kosova sporunun uluslararası

spor arenasında da yer alması için yardımcı olacağını belirtti. Beckenbauer daha sonra taraftarların formalarını imzaladı.

Kaynak: İHA