Sutopu Milli Takımı Dolu Dizgin

Sutopu Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası ön eleme müsabakalarında yoluna firesiz devam ediyor. Milliler, Malta‘dan sonra Polonya‘yı da farklı geçti.

Sutopu Milli Takımı 2012 Avrupa Şampiyonası ön eleme müsabakalarında grubunu birinci tamamladı. Önce Malta ile karşılaşan Ay-yıldızlılar, rakibini 15-3 gibi farklı skorla geçti. Ardında Polonya ile yaptığı ikinci maçı da 10-4 kazanan milliler, ön eleme müsabakası için rakibini beklemeye başladı. Türkiye, ön eleme müsabakasından da galibiyetle ayrılırsa Mayıs 2012‘de Hollanda da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası‘nda Olimpiyatlara gitmek için mücadele verecek.

Avrupa‘da sezona 47. sırada başlayan Sutopu Milli Takımı büyük bir çıkış yaparak 10.‘luğa kadar ilerledi. Milliler, 2012 Avrupa Şampiyonası ön eleme müsabakalarında grupta yaptığı iki maçı da kazanarak, grubunu birinci tamamladı. 6 grupta yapılan ön eleme mücadeleleri sonrasında grup birincileri diğer grupların ikincileri ile karşı karşıya gelecek. Yapılan eleme maçını kazanan ülkeler 2012 Avrupa Sutopu Şampiyonası‘nda mücadele edebilecek. 12 takımın mücadele edeceği Avrupa şampiyonasında ilk 6 sırayı

alan ülkeler 2012 Londra Olimpiyat Oyunları‘nda mücadele etme hakkını yakalayacak.

Türkiye Sutopu Federasyonu yetkilileri, üst üste elde edilen galibiyetler ve sırlamadaki hızlı yükselişin milli takım sporcularının ve teknik heyetin kendilerine güvendiklerini artırdığını, yakalanan bu olumlu havayla önce Avrupa şampiyonası ardında da olimpiyatlara gitmek için ellerinden gelen gayreti gösterecekleri belirtildi.

Kaynak: İHA