Portekiz: 2 - Finlandiya: 0

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde H grubunda yer alan Portekiz, Beşiktaşlı oyuncu Ricardo Quaresma'nın asist yaptığı karşılaşmada Finlandiya ile karşı karşıya geldi.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde H grubunda mücadele eden Portekiz, hazırlık karşılaşmasında Finlandiya'yı 2-0'lık skorla mağlup etti.

İsviçre'nin Aveiro şehrindeki Municipal Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 sona ererken, karşılaşmada Portekiz takımına galibiyeti getiren golleri 10. ve 71. dakikalarda Ruben Micael kaydetti.

Beşiktaş'ta forma giyen Ricardo Quaresma ve Hugo Almeida karşılaşmaya ilk 11'de başladılar. Ricardo Quaresma sahada 69 dakika kalıp yerini Nani'ye bırakırken, Hugo Almeida 90 dakika boyunca sahada kaldı.

Quaresma ve Almeida Portekiz'in ilk attığı golün hazırlayıcısı oldular. 10. dakikada gelişen Portekiz atağında ceza sahası içinin sağ tarafında top ile buluşan Almedia hemen solundaki Quaresma'yı gördü. Almeida'nın pasında Ricardo Quaresma kendine has olan 'Trivela' vuruşu ile arkada direkteki Ruben Micael'e güzel bir pas atarak ilk golün asistini yapan isim oldu.

Portekiz takımı H grubunda 7 puan ile Norveç'in ardından 2. sırada bulunuyor.