Hikmet Karaman: En Vasat Tesislerde Biz Çalışıyoruz

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Türkiye‘de en vasat tesislerde çalıştıklarını belirterek, "Bana diyorlar ki ‘UEFA Avrupa Ligi‘nde oynayacağız‘, nerede oynayacaksın ? UEFA Avrupa Ligi‘nde böyle saha ile oynayamazsın, Şampiyonlar Ligi‘nde oynayamazsın, Türkiye‘de bile ilk 5‘e oynayamazsın" dedi.

Karaman, Manisa‘daki ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karaman, Manisaspor‘un Avrupa‘da oynamasıyla Manisa‘nın, fabrikalarının da isimlerinin dünyada gündeme gelmesini sağlayacağını söyledi.

Karaman, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben bugün varım, yarın yokum. Manisa‘da müthiş fabrikalar var, onların cirolar ne kadardır biliyor musunuz ? Bir futbolcu alabilirler bize. Fabrika başı en fazla 20 bin dolar verseler, Manisaspor‘a 1 buçuk milyon dolara süper bir yıldız getirilebilir ve o stadyum tam dolu oynar. Bir tane de Ahmet Nazif Zorlu başkanımız alırsa alır. Bizden önceki dönem 70-80 trilyon harcamış. Bıraksınlar da buradaki garibana bir tane de futbolcu onlar alsınlar, başka bir şey istemiyorum ki."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘ı da çok beğendiğini dile getiren Karaman, "Biz partici değiliz. Türkiye‘de partiyi bir kenara bırakalım. Kişi olarak, insan olarak, benim fevkalade hayran kaldığım bir insan. Kendisi de bize tesis konusunda yardımcı olabilir. Bu tesis konusunda kırgınlıklar aradan çıkarılmalı, pozitif adımlar atılmalı. Ölümlü dünya bu. Manisaspor bunun cezasını çekiyor. Manisa‘dan kaç tane futbolcu var Manisaspor‘da oynayan ? Niye yok ? Tesis olmadan olur mu ? Bizim alt

yapı hocalarımız nerede çalışıyor ? Gerçekten ayıptır, günahtır. Özellikle takımı birer hafta Sivas ve Kayseri‘de bıraktım ki saha kendisini toparlasın. O da anca toparlandı. Eğer idmanlarımızı tesislerde yapsaydık, saha şuanda kel olurdu. Şimdi burada nasıl tesis olmaz. Her yer dümdüz ve boş arazi. Medya olarak size de görev düşüyor. Yazın herkesi eleştirin. Tesis nasıl olmaz ? En vasat tesiste çalışıyoruz. Bana diyorlar ki ‘UEFA Avrupa Ligi‘nde oynayacağız‘, nerede oynayacaksın ? UEFA Avrupa Ligi‘nde

böyle saha ile oynayamazsın, Şampiyonlar Ligi‘nde oynayamazsın, Türkiye‘de bile ilk 5‘e oynayamazsın. Sen vasat bir tesiste çalıştığın müddetçe oynasan dahi Malatyaspor gibi bir kere oynarsın ondan sonra bakın bugün nerede Malatyaspor. Bütün takımların tesisleri mükemmel. Ben kulübümü kötülemek için söylemiyorum, bunlar bize yakışmaz" diye konuştu.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI

Bu hafta sonu Manisaspor‘un Gençlerbirliği ile kendi evinde oynayacağı maçı da değerlendiren Karaman, "Oyuncularıma dün şunu söyledim; ikili bütün maçlarımıza bakacağız. Örneğin birine yenilmişiz, diğerini yenmek zorundayız. Gençlerbirliği‘ne ilk maçı kaybettik, şimdi almak zorundayız. Karneye böyle bakacağız. Biz rövanşı almak zorundayız. Gençlerbirliği son maçında Trabzonspor‘dan 90. dakikada gol yedi. Hücum gücü iyi ve dış sahalarda çabuk kapanıp, kontra atağa çıkan bir ekip. Gençlerbirliği maçında

ben tüm şehrin statta olmasını istiyorum. Maçtan önce takımı alkışlamasını istiyorum. Futbolcularım bunu hak etti. Benim antrenörlük felsefemde 3 tane temel nokta var. Bir puanı taraftar alacak, bir puanı takım alacak, bir puanı da teknik heyet alacak. Böyle bir atmosferde maçı oynarsak, kalan 8 haftada ligi çok iyi bir yerde bitirebiliriz. Bir de maçlardan gelen gelirler var. 3 puan büyük bir para. Kulüpler bütçelerini kazanacağı maçlara göre ayarlıyorlar" dedi.

Manisaspor‘u ligde bırakmak için Manisa‘ya gelmediğini ifade eden Karaman, "‘Beni kümede bırak‘ teknik direktörlüğü için buraya getirilmedim ve ben zaten böyle çalışmam. Futbolu geliştirecek bir takım, oynadığı futbolla alkış alacak. Ben geleceği yönelik sistemi ön planda gösteren bir takım oluşturmak için geldim. Manisaspor takımı şuanda yüzde 80‘e yakın oynadığı futbolla örnek takım haline geldi. Kalan 8 maçta da bunun üstüne çıkması gerekiyor oyuncularım. Dün milli takımımızı seyrettik. Tam anlamıyla

bir takım vardı sahada. İki, üç kişinin hegemonyası altında mücadele eden değil, oynayan 11 ve kulübesi ile oynayan bir takım vardı sahada. Manisaspor da buna yakın oynamaya çalıştı. Bizim takımımızda takımı taşıyan oyuncudan çok, takım takımı taşıyor. Yani bir kişinin starlaşmasından çok takımı ön plana çıkardık" şeklinde konuştu.

"SÖZ GİDER YAZI KALIR"

Gazetecilerin bu sezon sonunda biten sözleşmesini yenileyip yenilemeyeceği konusundaki sorularını yanıtlayan Karaman "Ben gelirken inanılmaz fedakarlıklar yaptım. Hiçbir şeylerine hayır demedim. Onun için benim bir problem çıkarmam söz konusu değil. Tabi ki başkanımın ve kulübümün bu sene buna yaklaşmasını bekliyorum. Dolayısı ile tercih hakkım, ben bir emek sarf ettim. Tabii sadece ben değil teknik ekibim bir emek sarf etti. Bu emeğin daha üst mesafelere çıkmasını isterim devamında. Bu kulübün başkanı

ve yönetim kurulu var. Sanırım onlarla 2-3 hafta sonra oturacağız. Zaten oturmazsak da bende kendime göre bir planlama yapacağım. Biliyorsunuz söz gider, yazı kalır." diye konuştu.

Manisaspor‘da yabancı oyuncuların ve özellikle Makukula‘nın form düşüklüğü konusunda da konuşan Karaman, "Yabancı oyuncular yıl başında, yani bayramlarında 10-15 gün çekip gitmek istiyor. Kahe ‘Ben gitmeyeceğim‘ dedi, kaldı ve çalıştı. Kahe ile başladık adam golleri attı. Burada benim yapabileceğim farklı bir şey yok. Biz teknik ekip olarak adaletli davranma düşüncesi içerisindeyiz. Makukula 107 kiloydu ve bu hafta içi antrenmanlarda attığı şık gollerle eski Makukula‘ya bir dönüş sinyali vermeye başladı.

Şuanda da zaten 100 kiloya düştü. Doğaldır yani o bocalama dönemi. Ben kendisinden son derece memnunum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA