Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu‘nda Sporcular Bin 387 Kilometre Pedal Çevirecek

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nda sporcular toplamda bin 387 kilometre pedal çevirecekler.

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nda sporcular toplamda bin 387 kilometre pedal çevirecekler.

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF), 2011 yılında ülke genelinde pedal tutkunlarının sayısını arttırmak için ‘Trafikte Bisikletliye Saygı!‘ sloganıyla bisiklet sporunun önemine dikkat çekilecek. TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, Asbaşkan Abdurrahman Açıkalın, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmaer, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ve Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arası yapılacak olan 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile ilgili Antalya‘nın Manavgat ilçesi Side Beldesi‘nde Sueno Hotel‘de birlikte basın toplantısı düzenledi.

    TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada bu yıl 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nun 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi. Turun yenilenen İstanbul parkuruyla Sultanahmet Meydanı‘nda başlayacağı bilgisini veren Müftüoğlu, 176 pedal tutkununun Bağaziçi Köprüsünü geçişinin ardından Bağdat Caddesi Sahil Yolu güzergahında 8 tur tur attıktan sonra 2011 turunun start alacağını kaydetti. Müftüoğlu, "Bisikletçilerimiz toplam mesafede bin 387 kilometre pedal çevirecek. Avrupa‘dan Asya‘ya ‘Kıtalar Arası ilk Etaplı Bisiklet Turu‘ olarak kurgulanan 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dünya da ilk kez kıtaları birbirine bağlayacak. Bu yıl tur rotamıza Tekirova, Manavgat ve Side beldelerini de dahil ettik. Böylece dünyanın gözde turizm beldesi Side‘nin tarihi ve doğal güzelliklerini bisiklet sporuyla dünya gündemine taşımış olacağız." diye konuştu.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar‘da yaptığı konuşmada TBF Başkanı Müftüoğlu‘nun huzurunda bir yıl içinde Side‘de bütün yıl güzergahlarına bisiklet yolu yapma sözü verdi. Başkan Uçar, bu konuda çok samimi olduklarını TBF‘nin gelecek yıl kendilerini denetlemelerini söyledi.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, bu yıl etap içine Manavgat ve Side‘nin de dahil edilmesine çok sevindiklerini söyledi. İlçede Cumhurbaşkanlığı turu çalışmalarına başladıklarını belirten Türkoğlu, şehiriçi güzergahındaki yolların hepsini Uluslararası Bisiklet Birliği(UCI)‘nin istediği standartlarında yaptıklarını kaydetti.