Taraftarların Favorisi Fenerbahçe Oldu

Ocak ayında taraftarlar arasında yapılan bir araştırmada şampiyonluğa Trabzonspor’un ulaşacağı sonucu ortaya çıkmıştı. Ancak Mart ayı itibariyle taraftarların favorisi ligde zirveye çıkan Fenerbahçe oldu.

Bilyoner.com’un "2010-2011 sezonunda kim şampiyon olur?" iddaa oyununa Ocak ayında "Trabzonspor" diyen futbolseverler, Mart itibariyle fikirlerini Fenerbahçe’den yana değiştirdiler. İki ay önce aralarında önemli bir puan farkı bulunduğundan sporseverlerin yüzde 43’ü tarafından şampiyon olacağı düşünülen Trabzonspor, 23. hafta itibariyle puan farkı kapanınca hem ligdeki liderlik koltuğunu hem de taraftarın aklındaki şampiyonluk koltuğunu Fenerbahçe’ye bıraktı. Şu anda sayıları 1 milyon 400 bini geçen

Bilyoner.com üyelerinin yüzde 47’si Fenerbahçe’nin, yüzde 29’u ise Trabzonspor’un şampiyon olacağına inanıyor.

Bilyoner.com, "2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Ligi’nde Kim Şampiyon Olur?" iddaa oyununu oynayan üyelerinin taraftar bazlı oyun tercihlerini güncelledi. Buna göre ocak ayında 2010-2011 sezonunda yüzde 43 oranında Trabzonspor’un, yüzde 22 oranında Fenerbahçe’nin ve yüzde 18 oranında Bursaspor’un şampiyon olacağına inanan futbolseverlerin radikal bir şekilde fikir değiştirdiği görülüyor. Sayıları 1 milyon 400 bini aşan Bilyoner.com üyelerinin yüzde 47’si Fenerbahçe’nin, yüzde 29’u Trabzonspor’un ve

yüzde 6’sı Bursaspor’un mart ayı itibariyle şampiyon olacağı düşünüyor.

İKİ AYDA NE DEĞİŞTİ?

Ocak ayında yapılan araştırmanın sonucunda Trabzonsporlu taraftarların yüzde 93’ünün takımlarının şampiyon olacağına inanarak takımına en çok güvenen taraftar olduğu anlaşılmıştı. O dönemde kendi taraftarının sadece yüzde 69’unun inancına sahip olan Fenerbahçe, Mart itibariyle kendi taraftarlarının yüzde 91’inin güvenini kazanarak takımına en çok inanan taraftar koltuğuna oturmayı da başardı. Trabzonspor ise yüzde 86’ya gerileyerek ikincilik koltuğuna yerleşti.

İki ay önce Bursasporlular takımlarına yüzde 62 oranında inanıyorken bu oran Mart ayında yüzde 43’e geriledi. Araştırmanın en ilginç sonucu ise Beşiktaş’tan geldi. Şu anda Beşiktaş’ın şampiyonluğuna kendi taraftarları da dahil olmak üzere hiçbir takım taraftarı imkan vermiyor. Halbuki iki ay önce Kara Kartal taraftarlarının yüzde 46’sı takımlarının şampiyon olacağına inanıyordu.

Kaynak: İHA