İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kupada Yarı Finalde Yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa ile uzatmalara giden maçta 1-1 berabere kalarak adını yarı finale yazdırdı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ilk maçın 0-0 berabere bitmesi nedeniyle her iki ekibin dengeli oynadığını belirterek, "Rakibimizle bu sezon sanıyorum 5. maçımızı yaptık. Bizi iyi tanıyorlar. Mücadele eden, kazanmak için oynayan oyuncuları tebrik ediyorum" dedi.

Abdullah Avcı, geçen sezon kupada çeyrek finale yükseldiklerini, bu sezon ise yarı finale yükselerek daha başarılı olduklarını bundan dolayı da oyuncularını kutladığını sözlerine ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Can Arat iyi bir mücadeleyle üst tura çıktıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "İki takıda çok iyi mücadele etti. Topa sahip olan bizdik. İkinci yarı bizim de onların da pozisyonları vardı. Üst tura çıktığımız için mutluyuz. Maçın son dakikasında bir penaltı pozisyonu yaşandı. Basit ve ağır bir karardı. Bana göre penaltı değildi. Zaten pozisyonda ceza alanı dışındaydı. Bir üst turda Gençlerbirliği‘ni eleyip final oynamak istiyoruz" diye konuştu.

Orta saha oyuncusu Cihan Haspolatlı da gol içinde fazla pozisyonunun olmadığını, önemli olanın ise turu geçmek olduğunu ve bunu da başardıklarını kaydetti.

KASIMPAŞA CEPHESİ

Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Çapa ise iki takımın da temkinli oyuna başladığını ifade ederek, "Çok fazla pozisyon olmadı. Maçın en iyi pozisyonunu Dimitrov ile biz yakaladık. Ama bunu değerlendiremedik. Hakem arkadaşımız takdir haklarını doğru kullanmadı. Maç boyunca Ersen‘e atılan dirsekleri görmedi. Sonuçta hakemin de etkisinin olduğunu düşünüyorum. Pazar günkü maç öncesinde iyi sinyaller verdik. Pazar günü lige döneceğiz" şeklinde konuştu.

Kasımpaşalı oyuncular Murat Şahin ve Halil Çolak ise, turu kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getirdi.

Kaynak: İHA