Galatasaray en az 15 milyon Avro kaybetti

Ligde kötü günler geçiren Galatasaray kupadan da elenmesi ile iyice dibe vururken, en az 15 milyon Euro ve büyük prestij kaybetmiş oldu.

Sezonu baştan sona büyük bir hayal kırıklığı serisi içinde yürüten Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'ndan da elenince adeta dibe vurdu.

Gelecek sezon yeni stadı Türk Telekom Arena'da, UEFA Avrupa Kupası'nda yeni bir başlangıç yapmayı hedefleyen Sarı-kırmızılı kulüp, kupadan elenince en az 15 milyon Euro ve büyük prestij kaybetmiş oldu. Sarı kırmızılı kulüp, gelecek sezon tribün, kombine, yayın gelirlerinde ağır bir kayba uğrarken, transferi için hedeflediği önemli isimleri de getirmekte zorlanacak.

Hafta içinde futbolcuları sert geçen bir toplantı yapan başkan Adnan Polat'ın, dünkü sonuçtan sonra telefonlara bile çıkmayıp kimseyle konuşmadığı öğrenildi.

Sarı kırmızılı camia içinde değişik muhalif grupların eleştirisine uğrayan Adnan Polat, kupa hezimetinden sonra 27 Mart'ta yapılacak mali kongrede çok daha fazla sıkıntı yaşayacak.

Yönetimin ibra edilip, edilmemesi tartışılırken, Polat'a yönelik olağanüstü kongre çağrıları daha da ivme kazanacak. Ancak Adnan Polat'a çok yakın kişilere göre Sarı-kırmızılı kulübün başkanı her koşulda mali kongreye olağanüstü kongre kararı almadan gidecek.

Adnan Polat yönetimi, kendi geleceğinin belirsizliği yüzünden teknik direktör George Hagi ve Sportif Direktör Adnan Sezgin için de nasıl bir karar alacağını bilemez bir halde. Birçok internet haber sitesinde Adnan Sezgin'in istifa ettiği yönünde haberler yayılırken, Sezgin'in istifa etmediği ve "Görevimin başındayım" açıklamasını yaptığı öğrenildi.

Devre arasında yaptığı konuşmada, "İstenilen transferleri yaptık. Eğer başarılı olmazsalar ne Hagi, ne Sezgin kalır" diyen başkan Adnan Polat'ın, Sezgin ve Hagi'nin geleceği ile ilgili ne karar alacağı merakla bekleniyor. Ancak kendi geleceğinden bile artık emin olmayan başkan Adnan Polat'ın bu konuda şimdilik suskun kalmayı tercih edeceği öğrenildi.

Polat yönetimini sarsması beklenen mali kongreden sonra, olağanüstü konre kararı alınma olasılığının gittikçe kuvvetlendiği ileri sürülüyor. Sarı-kırmızılı camiadaki birçok önemli isim, Polat yönetiminin daha fazla dayanamayacağı ve artık sezon sonunda kongre kararı alınmasının şart olduğu görüşünü savunuyor.

Hatta bazı görüşlere göre bir yıllık "kriz yönetimi" oluşturulup, 2012 Mayıs ayında yapılması gereken olağan kongreye kadar yeni bir yönetimle devam edilmesi görüşü de sarı kırmızı camiada ağırlık kazanmaya başladı.

Sarı-kırmızılı yönetimin sıkıntısı, aynı zamanda teknik direktör Hagi ve futbolculara da yansımış durumda. Maçtan önce ağır grip olduğu için 4 şişe serum sonrası Gaziantepspor'a karşı forma giyen Servet'in yakın dostlarına "Kendimi ölü gibi hissediyorum. Tamam takım olarak kötü anlarımız oldu ama bir gram da olsa şans bizden yana olmadı" diye yakındığı öğrenildi.

Maçta çıkarken Sarı-kırmızılı taraftarların protestosuna uğrayan ikinci kaptan Ayhan Akman da Galatasaray formasına veda etmeye hazırlanıyor. Büyük bir üzüntü yaşayan Ayhan'ın bu sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılması kesinlik kazanırken, Ayhan'ın futbolu bırakma aşamasında olduğu öğrenildi.