Yıldırım Demirören stat projesi hakkında bilgi aldı

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ü ziyaret ederek, stat projesi hakkında görüştü.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ü ziyaret ederek Fİ-Yapı İnönü Stadı'nın projesi ile ilgili bir sıkıntı olup olmadığını sordu ve son durumu öğrendi.

Yıldırım Demirören'in makamında ziyaret ettiği Yunus Akgül ile gerçekleştirdiği sohbette ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İnönü Stadı ile ilgili, "İstanbul'da Beşiktaş kulübüyle neredeyse özdeşleşmiş olan İnönü Stadyumu'nun bir alışveriş merkezine, bir ticaret merkezine, bir rant merkezine dönüşmemesi lazım" yönündeki ifadeleri yer aldı.

Daha sonra Demirören, Fİ-Yapı İnönü Stadı'nın projesi ile ilgili bir sıkıntı olup olmadığını sordu ve Akgül'den son durumu öğrendi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve gazetecilerin sadece görüntü almasına izin verilen görüşme hakkında DHA'ya açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, şunları söyledi:

"Beşiktaş Spor Kulübü, sayın eski genel müdürümüz Mehmet Atalay döneminde Beşiktaş İnönü Stadı'nın yıkılıp yerine yeni bir stadyumun yapılması yönündeki proje çalışmasını bizlere sunmuştu. Bugün de bize sunulan projenin arkasındayız ve sözümüzde duruyoruz. Ama Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ın açıklamalarının ardından bu proje ile ilgili incelemeler başladı.

İnceleme birimleri farklıdır. Bu bizim dışımızda olabilecek bir olaydır. Oradan çıkacak olan karara biz saygılıyız. Ama Sayın Demirören ile yaptığımız görüşmede bize sunulan projenin arkasında olduğumuzu belirttik. Bizimle ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını söyledik."

Görüşmenin ardından ise Yıldırım Demirören, Genel Müdür Akgül'e teşekkür ederek Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden ayrıldı.