Türkiye ya tamam ya devam maçında Avusturya ile karşılaşıyor

EURO 2012 Avrupa Elemeleri A Grubu'nda bu akşam Türkiye, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Avusturya'yı konuk ediyor. Türkiye ile Avusturya arasında oynanacak bu zorlu karşılaşma 20.30'da başlayacak.

Türkiye - Avusturya maçı (Son Detaylar)

2012Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri A Grubu'nda bulunan A Milli Futbol Takımımız bugün gruptaki 5.karşılaşmasında sahasında Avusturya’yı ağırlıyor. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanacak ve saat 20.30’da başlayacak olan Türkiye-Avusturya maçı NTV’den canlı olarak yayınlanacak. Zorlu karşılaşmayı Çek hakem Pavel Kralovec yönetecek. Kralovec'in yardımcılıklarını Miroslav Zlamal ile Martin Wilczek yapacak. Dördüncü hakem ise Libor Kovarik olacak. Bu arada karşılaşmanın hakem gözlemciliği görevini dünyaca ünlü eski İtalyan hakem Pierluigi Collina üstlenecek.

TÜRKİYE CEPHESİ


A Grubu'ndaki ilk 4 maçında 2'şer galibiyet ve mağlubiyet alan millilerin Avusturya karşısında alacağı sonuç, eleme grubundaki gidişat açısından büyük önem taşıyor.

Grupta 4 maçta 6 puanla 4. durumda bulunan ''Ay Yıldızlılar'', aynı maç sayısıyla 7 puanla 3. durumdaki Avusturya karşısında mutlak galibiyet arayacak.

Hollandalı antrenör Guus Hiddink'in, antrenmanların basına kapalı olan kısmında 4-2-3-1 sistemini denediği, kaleyi Volkan Demirel'e teslim ettiği, 4'lü savunmanın sağında Gökhan Gönül'ü, solunda İsmail Köybaşı'nı ve ortada da Serdar Kesimal ile Servet Çetin ikilisine şans verdiği bildirildi.

Emre Belözoğlu'nun sakatlığı sebebiyle oynamayacak olmasından dolayı defansın önünde Selçuk İnan ve Nuri Şahin'e görev vereceği ifade edildi. Hiddink'in hücum hattında ise Hamit Altıntop, Mehmet Ekici ve Arda Turan'a görev vereceği öğrenildi. İler uçta oyanayacak ismin ise Semih Şentürk olması bekleniyor.

AVUSTURYA CEPHESİ


Avusturya milli futbol takımının kaptanı Marc Janko ile orta saha oyuncusu Zlatko Junuzovic'in, sakatlıkları nedeniyle Türkiye ile yapılacak Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında oynayamayacakları açıklandı. Avusturya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Janko'nun sol omuzudan, Junuzovic'in ise sol ayak bileğinden sakat olduğu, her iki futbolcunun da oynanacak maça yetişme olasılığı bulunmadığı bildirildi.

Federasyondan daha önce yapılan açıklamada, aynı maçta sakatlanan bir diğer oyuncu, Franz Schiemer'in de yarın forma giyemeyeceği belirtilmişti.

TAKIMLARIN KADROLARI


TÜRKİYE

Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Servet Çetin
Serdar Kesimal
İsmail Köybaşı (Hakan Balta)
Selçuk İnan
Nuri Şahin
Hamit Altıntop
Mehmet Ekici
Arda Turan
Semih Şentürk

AVUSTURYA


J. Macho
Ekrem Dağ
Pogatetz
Dragovic
Fuchs
Alaba
Harnik
Baumgartlinger
Ümit Korkmaz
Arnautovic
Maierhofer

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 20:30
HAKEM: Pavel Kralovec
YAYIN: NTV