Siirt‘te Judoya Olan İlgi Artıyor

Siirt Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarına devam eden judo antrenörü Abdurrahim Kaymaz, hedeflerinin başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

Siirt Gençlik ve Spor Kulübü Judo Antrenörü Abdurrahim Kaymaz, kentte büyük bir potansiyel olduğunu ve bu potansiyeli iyi değerlendirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Siirt‘te alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten antrenör Kaymaz, "Alt yapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz ve işi sıkı tutuyoruz. Başarılı sporcular yetiştirmek için gayret ediyoruz. Ara ara iyi dereceler alıyoruz. Biz elde ettiğimiz bu dereceleri sürekli hale getirecek ve sürekli olarak milli takımlarda yer alacak

sporcular yetiştirmenin peşindeyiz" diye konuştu.

Abdurrahim Kaymaz, 70 sporcusunun bulunduğunu ifade ederek, "Şuanda 70 sporcumuz var. Bu çocuklar arasında çok başarı sporcularımız da var. 2 kez Türkiye şampiyonluğu, 1 kez ikincilik ve 3 kez de üçüncülük elde ettik. Ayrıca sporcumuz Kadir Ünal da Estonya‘da düzenlenen Avrupa kupasında altın madalya kazandı. Aldığımız başarılı sonuçlar bizi daha çok çalışmaya sevk etti. Onun içinde daha sıkı bir çalışma temposuna girdik. Haftada 5 gün yapıyoruz. Siirt‘ten dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanan

sporcular yetiştireceğiz" dedi.

Antrenör Abdurrahim Kaymaz‘ın öğrencisi olan Suzdar Yıldız ise hedefinin önce Türkiye‘de derece elde etmek ardından da Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye‘yi temsil etmek istediğini ifade etti.

Daha önce 3 yıl atletizm yaptığını belirten Lise öğrencisi Suzdar Yıldız, judoya özendiği için başladığını söyledi. Judoyu çok sevdiğini ve kendisine çok uygun bir spor olarak gördüğünü dile getiren Yıldız, judoda çok başarılı olmak istediğini ve bunun içinde çok çalıştığına vurgu yaptı.

Siirt‘te çok büyük başarılar kazandırmak istediğine dikkat çeken Yıldız, "Bizim buralarda bayan olarak spor yapmak çok zor. Özellikle il dışına çıkmak ve oralardaki kamp ve turnuvalara katılma noktasında çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ben bu noktada biraz şanslıyım ve bu şansımı çok iyi kullanmak istiyorum. Hedefim öncelikle Türkiye şampiyonluğu daha sonra Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece elde etmek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA