Mustafa Denizli: Avusturya‘Yı Yeneriz Kimsenin Şüphesi Olmasın

Teknik Direktör Mustafa Denizli, 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri‘nde Türkiye‘nin Avusturya‘yı yeneceğine inandığını söyledi.

Teknik Direktör Mustafa Denizli, 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri‘nde Türkiye‘nin Avusturya‘yı yeneceğine inandığını söyledi.

    Castrol‘un Pendik Grenn Park‘ta bayilerine düzenlemiş olduğu etkinliğe katılan tecrübeli teknik adam, teknik direktörlük kariyerliği boyunca hakemlere yönelik eleştiriler yaparken hiçbir zaman kulüp gözlüğü ile bakmadığını belirterek, "Bir maçtan sonra hakemi de yendik demiştim. O maçta hakem çok iyi yönetim göstermemişti. Ben bunları galip geldiğimiz maçtan sonra söylemiştim.‘‘ dedi.

    Denizli, ‘‘Teknik direktörlük hayatım boyunca yedek kulübesinde otururken her zaman verilen kararları oyun kuralları gözlüğü içinde baktım. Hakemler büyük baskı altında maçları yönetiyorlar. Onların ruh halini çok iyi biliyorum. Bu kadar baskı altında olan bir hakem camiası başka yerde yok. Ben hakemler hakkında fazla konuşmadım. Futbolculuğumda çok konuştum 22 tane kırmızı kart gördüm.‘‘ diye konuştu.

Yurt dışında yaşayan gurbetçi futbolcuların Türkiye‘yi tercih etmemelerinin sorulması üzerine tecrübeli çalıştırıcı, "Almanya‘da 3 milyon gurbetçi yaşıyor. Oradan birçok futbolcu çıkıyor. Almanya ile yakın temas halindeyiz. Almanya, Türkiye için büyük bir kaynaktır. Futbolcuların nerede forma giymek istemesi bir tercih sebebidir. Orada yetişen bütün futbolcuları Türkiye‘ye almak mümkün değildir. Bu akşam oynayacağımız Avusturya‘da da üç tane Türk oyuncu var. Örneğin Mesut Özil‘in Türk olduğunu kimse unutmuyor. Kimse Mesut‘tan Alman diye bahsetmiyor. Almanya‘da her iki ülkeye yetecek futbolcu var." diye konuştu.