İbrahim Yazıcı: Ertuğrul Sağlam İle 10 Dakikada Anlaştık

Bursaspor Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yazıcı, 10 dakika süren bir görüşmenin ardından Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın sözleşmesinin 3 yıl uzatıldığını açıkladı.

Bursaspor Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yazıcı, 10 dakika süren bir görüşmenin ardından Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın sözleşmesinin 3 yıl uzatıldığını açıkladı.

    Kendilerinin Sağlam’a, Sağlam’ın da kendilerine güvendiğini ifade eden Başkan Yazıcı, 31 Mart Perşembe günü Atatürk Stadı’nda düzenlenecek olan imza töreninin de Türkiye’de bir ilk olacağını kaydetti.

    Yazıcı, savcılık tarafından kulüpte başlatılan incelemeler nedeniyle ‘kendilerine iftira atanlara’ yönelik suç duyurusunda bulunmak için yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bursa adliyesine geldi. Adiye girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcı, Ertuğrul Sağlam’ın sözleşmesinin 3 yıl daha uzatıldığını dile getirdi.

    GÖRÜŞME 10 DAKİKA SÜRDÜ

    Bütün Bursa’nın beklediği bir olayın bugün bitirildiğini ifade eden Yazıcı, şu açıklamayı yaptı:

    “Ertuğrul Sağlam ile hiçbir ihtilafımız yoktu. Bugünkü konuşmamız da en fazla 10 dakika sürdü. Tabi son aylarda ister istemez biraz canımızı sıktı. Belki de daha evvel yapabileceğimiz veyahut ta daha sonra yapabileceğimiz bir olayı bugün yaptık. Bursa‘ya hayırlı olsun. Bütün Bursa Sağlam‘ı çok seviyor, biz de çok seviyoruz. Kendisi de bizleri seviyor. Yani güven ortamı var. Demek ki birbirimize çok güveniyoruz, bu güven ortamının devam etmesi de çok önemli bir şey. Güvenin olmadığı yerde zaten hiçbir şey olmaz. Biz hocamıza güveniyoruz, hocamızın da bize güveni tam.”

    TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

    İmza töreninin 31 Mart Perşembe günü 18.00’de Atatürk Stadı’nda yapılacağını hatırlatan Yazıcı, Bursalılara şu mesajı verdi:

    “Bütün Bursa Ertuğrul Sağlam‘a olan sevgisini o gün göstersin. Ben bütün Bursa‘yı, bütün Bursaspor taraftarlarını stada bekliyorum. Ümit ediyorum, o statta olacak olan imza töreni de Türkiye‘de bir ilk olacak.”

    FENERBAHÇE MAÇINA OLUMLU YANSIR

    Yazıcı, bir gazetecinin “Sözleşme uzatmayı Fenerbahçe maçından önce yapmanızın özel bir nedeni var mı?” şeklindeki soruya ise, “Hayır! Tabi ki tesadüf. Ama tabi ki derbi maçtan önce olması da moral motivasyon açısından olumlu görülebilir.” yanıtını verdi.

    İDDİALAR YALAN, DAVA AÇIYORUZ

    Bir gazetecinin, “Ertuğrul Sağlam, ‘Başkanım önünü göremediği için oturup konuşamıyoruz’ demişti, şimdi önünüzü görüyor musunuz?” şeklindeki sorusunu ise şöyle cevapladı:

    “Ben önümü görüyorum. Adli yönden bir şey söylemem şuanda süren bir soruşturma açısından doğru olmuyor. Keşke konuşabilsem. Ama şu kadarını söyleyebilirim. Bu söylenenlerin hepsi yalan iftira. Bugün buraya gelişimizin maksadı da bu yalan iftiralara karşı bizim açacağımız dava için buradayız.

    Kısa bir zaman sonra her şey ortaya çıkacak. Biz kendimizden o kadar eminiz ki, ama üzüldüğümüz nokta, Türkiye‘de hiçbir kulübün başına gelmeyen bir olayın şampiyon bir takımın başına gelmesi. Asılsız iddialarla, tamamen asılsız iddialarla inceleme olması tabi ki hoş değil.”