Ceyhan Belediye‘De Başkan Sözlü 2010-11 Sezonunu Değerlendirdi

Ceyhan Belediye ve Belediye Spor Kulüp Başkanı Hüseyin Sözlü, kendileri için geride kalan sezonu değerlendirdi.

Ceyhan Belediye ve Belediye Spor Kulüp Başkanı Hüseyin Sözlü, kendileri için geride kalan sezonu değerlendirdi.

Ceyhan Belediye ve Belediye Spor Kulüp Başkanı Hüseyin Sözlü, bayan basketbol takımı olarak kötü ve şanssız bir sezon geçirdiklerini belirterek, önümüzdeki sezon planlarına başladıklarını söyledi.

Başkan Sözlü, Ceyhan’ın ligdeki ilk üç galibiyetin ardından Julie’nin üç maç ceza aldığını belirterek, “Julie’nin takımdan ayrı kalması motivasyonumuzu çok etkiledi. Bunun akabinde Botaş, Fenerbahçe ve Tarsus’a mağlup olduk. Samsun maçını kendimize çıkış olarak görüyorduk ne yazık ki, bu maçı da aşırı motivasyondan dolayı kaybettik.” dedi.

Geçen sezon öncesi hedeflerinden birisinin Spor Toto Türkiye Kupası’na katılmak diğerinin de play-off’lara kalabilmek olduğunu belirten Sözlü, “Sporcularımızın sakatlanması, ekonomik bir bütçe ile lige devam eden takımımızı daha da zora soktu. Sezonun ilk yarısını ilk sekizde bitirmediğimiz için Türkiye kupasına da gidemedik.” diye konuştu.

Geçen sezon lige verilen arayı iyi değerlendirerek deplasmanda Alanya Belediyesi ve Mersin Büyükşehir’i yenme başarısı gösteren Ceyhan Belediye’nin kendi evinde aldığı Burhaniye mağlubiyeti nedeniyle play - off şansını zora soktuğunu da dile getiren Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

“Türkiye Kadınlar Ligi her yıl üzerine koyarak kalitesini arttırıyor. 2014 yılında Türkiye, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak. Ligde bu olumlu gelişmeler yaşanırken, şansız bir şekilde yaşanan doping olayı sonrasında ABD’li oyuncumuz Maniqu Coker’de bu doping yanlışlığının kurbanı oldu. Ceyhan, kendi sahasında Botaş’a uzatmada, Tarsus’a ise bir sayı ile mağlup olarak Play-Off’lara gitme şansını kaybetmiştir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ligi dokuzuncu sırada tamlayarak umutlarımızı önümüzdeki yıla taşıdık.”

Başkan Sözlü, önümüzdeki yılın planını ise şimdiden yapmaya başladıklarını da belirterek, “Sporun gelişmesi için vermiş olduğumuz mücadelenin meyvesini alıyoruz. Ceyhan’da salon sporlarına olan ilginin giderek arttığını görüyoruz. İlçemizdeki ilköğretim okullarının tamamına yakınını taratarak geleceğin basketbolcularını seçmeye çalışmaktayız. Her hafta sonu yaş gruplarına göre 200 çocuğumuz salona gelerek spor yapma imkanı bulurken, basketbola yatkın olanlar Ceyhan Belediyespor’un altyapısını alınmaktadır. Ceyhan’da maya tutmuştur. İnşallah istikbalde her branşta en az 5 bin lisanslı sporcu hedefliyoruz. Bu hedefimize de emin adamlarımızla ilerlemekteyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.