Bursaspor, Mahkemenin Futbolcuların Ev Adresleri İstemesinden Kaygılı

Bursaspor yönetimi, kulüpte yürütülen yolsuzluk soruşturması çerçevesinde futbolcuların ev adreslerinin istenmesinin kendilerini kaygılandırdığını bildirdi.

Bursaspor yönetimi, kulüpte yürütülen yolsuzluk soruşturması çerçevesinde futbolcuların ev adreslerinin istenmesinin kendilerini kaygılandırdığını bildirdi.

    Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, yargının yaptığı incelemenin kulübün usule aykırı bir şey yapmadığının ortaya çıkması açısından önemli olduğu belirtildi. Açıklamada, konunun soruşturma aşamasında olması sebebiyle açıklama yapmamalarının, ‘usulsüzlük varmış gibi‘ algılanıp bu yönde haber yapılmasına tepki gösterildi.

    FUTBOLCULARIN EV ADRESLERİ İSTENİYOR

    Son derece kritik maçların oynandığı bir dönemde futbolcuların kulüpteki manzaradan olumsuz etkilendiğinin ifade edildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    “Soruşturmanın bu safhasında, futbolcularımızın ev adreslerinin istenmesi gibi onları da psikolojik olarak etkisi altına alacağına emin olduğumuz bir takım yeni taleplerin ortaya çıkması, Bursaspor’un sportif anlamda geleceğine yönelik kaygılarımızı büyük ölçüde arttırmıştır.

    Yaklaşık bir yıl önce yapılmış şikayetle başlayan bu sürecin, kısa zamanda sonuçlandırılamamış olması, dedikoduların belirttiğimiz şekilde devam etmesi, üzüntüyle ifade etmek istiyoruz ki Bursa kentinin en önemli değeri olan Bursaspor’un günlük işleyişine, saha sonuçlarına ve gelecekle ilgili yapılması gereken kısa ve uzun vadeli planlarına ister istemez zarar vermektedir.

    Bu tür dedikodu, iftira ve asılsız şikayetlerle bir yandan da teknik kadromuzun daha huzurlu bir çalışma ortamında, perspektifli bir çalışma içinde olmasının da önü kesilmek istenmektedir."

    DAVA AÇACAĞIZ

    Yönetimin mesaisini bu tür ‘asılsız‘ şikayetlerin sonuçlarıyla uğraşarak harcadığına dikkat çekilen açıklama, şöyle devam etti:

    "Bilinmesini isteriz ki, kulüp ve yönetim olarak hiçbir gizli saklımız yoktur ve daha önce de belirttiğimiz üzere, her türlü belge ve bilgiyi yetkililerle paylaşmaya hazırız. Ancak soruşturma sürecinin, şekil bakımından kamuoyunu ve en büyük hassasiyetimiz olan, futbolcularımızı ve antrenörlerimizi tedirgin edecek düzeyde gelişmesi düşündürücüdür. Tüm bu nedenlerle iftirada ve hakarette bulunanlar hakkında dava açacağız."