12 Dabo Sporcularından Dostluk Maçı

Burdu-Bucak ve Antalya 12 Dev Adam Basketbol Okulları sporcuları dostluk maçında karşı karşıya geldiler.

Burdu-Bucak ve Antalya 12 Dev Adam Basketbol Okulları sporcuları dostluk maçında karşı karşıya geldiler.

    Faaliyetlerine aralıksız olarak devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda, Burduk-Bucak ve Antalya sporcuları hazırlık maçında karşılaştılar.

    Bucak Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma büyük çekişme içerisinde geçti. Sporcu ve velilerin yoğun ilgi ile izlediği karşılaşmada geleceğin dev adamları hünerlerini sergilediler.

    Çalışmalar hakkında bilgi veren Bucak 12 DABO antrenörü Fuat Gülden, Türkiye Ligi Şölenleri’ne hazırlandıklarını belirtirken, “Mayıs ayında düzenlenecek 12 DABO Güney Grubu elemelerine hazırlanmak, eksiklerimizi görmek ve sonrasında daha verimli çalışmak için Antalya 12 DABO ile hazırlık maçı oynadık. Aynı zamanda bu tür faaliyetler yaparak, sporcularımıza ulusal ve yerel basında yer verilmesini sağlayarak basketbolun kamuoyuna duyurulması ve yayılmasını sağlıyoruz.” dedi.

    Antalya 12 DABO antrenörleri Hüsnü Güven ve Özge Güven de aynı duyguları paylaştıklarını ifade ederlerken, çocukların maç yaparak yeteneklerini daha da geliştirdiklerini, tecrübe kazandıklarını söylediler.

    Hazırlık maçını izleyen veliler de 12 Dev Adam Basketbol Okulları hakkındaki görüşlerini dile getirdiler. Burdur- Bucak 12 DABO sporcularından Duygu ve Kazım Emre kardeşlerin babası Op. Dr. Ali Yılmazcan, 12 DABO’nun çocuklar için büyük fırsat olduğunu belirterek, şunları söyledi:

    “12 Dev Adam Basketbol Okulları’nın Bucak ilçemizde yaklaşık 1 yıl önce başlayan çalışmalarının çocuklarımız için büyük bir fırsat olduğunu ifade etmek istiyorum.1 yıldır iki çocuğumuz da kurslara aksatmadan ve büyük bir hevesle devam etmekteler. Tüm ilçeden de değişik yaş gruplarına katılımın yüksek olduğunu biliyorum. Gerek kurs gerekse ilçe dışı sportif faaliyetlere de katılma imkanı sağlayan federasyonumuza ve kısa sürede basketbolu çocuklarımıza sevdiren fedakar hocamıza teşekkür ediyorum. Gerek basketbol gerekse diğer kollektif sportif faaliyetlerinin hem çocukların fiziksel gelişimine hem de sosyalleşmesine olumlu katkı yaptığı aşikardır. Ayrıca çocuklarımızı güvensiz ortamlardan da uzak tutmakta olup var olan yeteneklerin de keşif ve parlamasına da zemin hazırlamakta olduğunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum.”

    Burdur Bucak 12 DABO sporcularından Cengiz Öğünç’ün babası Lise Müdürü Abdurrahman Öğünç, basketbolun çocuklara her anlamda birçok katkısı olduğunu söyledi. Öğünç, “Basketbol çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra, zeka gelişimine de son derece olumlu katkılar sağlamaktadır. Bunun birlikte gelecekte eğitim hayatından, iş hayatı ve sosyal hayatına kadar her alanda ihtiyaç duyacağı ve kendisine yarar sağlayacağı takım çalışmasının özünü de bu sayede kazanmış olacaktır.” dedi.