Guus Hiddink. Takımı Çok İstekli Görüyorum

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, yarın oynayacakları Avusturya maçının önemli olduğunu, rakiplerinin son maçlarını kaybettiği için zor bir maç beklediklerini söyledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, yarın oynayacakları Avusturya maçının önemli olduğunu, rakiplerinin son maçlarını kaybettiği için zor bir maç beklediklerini söyledi.

A Milli Takım‘ın kamp yaptığı Swissotel‘de kaleci Volkan Demirel ile bir basın toplantısı düzsenleyen Hollandalı teknik adam, ‘‘Geçtiğimiz salı günü toplandık, iyi şekilde hazırlandık. Takımı çok istekli görüyorum. Kendimizi maça adamış durumdayız. Rakibimiz son maçında Belçika gibi güçlü takıma kaybetti. Bu da maçı daha tehlikeli duruma getiriyor. Yaralı bir takım daha fazla tehlike arzedebilir. Belçika gibi güçlü bir takıma kaybettiler. Rakibimiz çok sağlam bunun farkında olmamız lazım.‘‘ dedi.

Bir basın mensubunun, maç eksiği ile 4. sıraya düşen ve 6 puanı bulunan Türkiye‘nin gruptaki durumunu nasıl gördüğünü sorması üzerine ise Hiddink, ‘‘Tabii ki çok önemli bir maç, ama belirleyici bir maç değil. Almanya büyük bir aksaklık olmazsa grubu lider tamamlayacak. Avusturya, Belçika ve Türkiye ikincilik için yarışıyor. Almanya‘nın iyi ve çekici futbolu iyi sonuçları da getiriyor. İnsanlar şimdiden hesaplara başladılar, ben yapmıyorum ama elemelerde bazı durumlarda beraberliğin bile son durumda büyük etki edeceğini düşünüyorum.‘‘ diye cevap verdi.

Hiddink, Avusturya maçı öncesinde kafasında ne gibi bir maç olduğunun ve maçı oynayıp oynamadığını sorulması üzerine ise, ‘‘Sene içinde çok az maç oynuyorsunuz. Bu da maç dönemlerinde sizi heyecanlandırıyor. Kafamda birkaç kere maçı oynadım. Ama idmanda yaptıklarımızı sahada işleme koyacak olan futbolculardır. Türk futbol kültüründe hücum futbolu ön planda. Hep hücum hücum hücum var. Evimizde defansif oyun tarzı oynamayacağız, dominant olan topu aldığı zaman ileriye gitmek isteyen bir oyun tarzımız olacak.‘‘ şeklinde cevap verdi.

TARAFTAR HEM AVANTAJ HEM DE DEZAVANTAJ OLABİLİR

Hollandalı çalıştırıcı Avusturya‘yı kendi sahalarında ağırlayacak olmalarının da önemli bir avantaj olduğunu belirterek, ‘‘Avantajımız taraftarlarımız. Çünkü onlar göze hoş gelen futbol oynayan bir takım istiyorlar. Ancak taraftarımız dezavantaj da olabilir. Duyguların işin içine girdiği her noktada bazı şeyler ters gidebiliyor. Destekten dolayı oyuncularımız yapmaları gereken şeyleri tam yapamayabilir. Çok coşkulu bir atmosferde oyuncularımız dominant olmak isteyecektir. Kontrolü kaybetmeyeceğiz. Oyuncularımız çok zeki olmamalılar. Oyunun ritmini gerektiği zaman azaltıp, gerektiği zaman artırmalılar.‘‘ diye konuştu.

Hiddink, genç oyuncuların takıma adaptasyonu ve kadro değişikliği ile ilgili olarak ise, ‘‘Biz denge kurmaya çalışıyoruz. Kadromuzda hem genç hem de deneyimli oyuncular var. Genç oyuncularımız da geldikleri ülkelerin 1. Lig takımlarında oynuyor. A2 takımında A Milli Takımı‘na oyuncu yetiştirme hedefimiz var. Önümüzdeki dönemde 1-2 oyuncuyu bu takımdan alabiliriz. Genç oyuncularımız kendilerini gösterebilirlerse onlara neden aramızda yer vermeyelim. İyi oyuncuların sayısının artmasından yanayım ki seçim yapmakta zorlanayım. Baskı altında da oyuncuların iyi performans sergilemeyi öğrenmesi lazım. Oynatmasak bile kadromuza alıp, o havayı tatsınlar diye oyuncular alabilirim.‘‘ ifadelerini kullandı.

Hiddink, takım kadrosu ile ilgili olarak ise, ‘‘UEFA hakem komitesine yazı gönderdik. Finallerde 23 isim gönderiyorsunuz, eğer finallerde 23 oyuncu hakkı veriyorsanız, eleme turunda neden vermiyorsunuz. Bunun için cevap bekliyoruz. 23 ismin bulunması daha faydalı olabilir.‘‘ şeklinde konuştu.

Takım kadrosu ve Avusturya maçının 11‘i ile ilgili olarak ise Hiddink, ‘‘Kadroda her zaman değişiklik olabilir. Arda Turan ve Mehmet Ekici dikine oynayan ve oyunu hareketlendiren isimler. Arda Turan yarınkiu maçta ilk 11‘de görev alacak. Kadroda her zaman değişiklik olabilir. Arda ve Mehmet Ekici, iki oyuncumuz da dikine oynamaya sahip oyuncular. İkisinede sahip olduğumuz için hücum gücümüz yüksek bir takım oluyor.‘‘ açıklamasında bulundu.

VOLKAN DEMİREL: AVUSTURYA MAÇININ ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Bu arada Guus Hiddink ile basın toplantısına katılan A Milli Takım‘ın başarılı file bekçisi Volkan Demirel ise oyuncular olarak maçın öneminin bilincinde olduklarını söyledi.

Tecrübeli file bekçisi, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası‘nda yaşadıkları ve yaşattıkları sevinçleri tekrarlamak için ellerinden geleni yapacaklarını da belirterek, ‘‘Maçın öneminin bilincindeyiz. Önümüzü görebilmek adına kazanmak mecburiyetinde olduğumuzu da biliyoruz.‘‘ ifadelerini kullandı.

Son Avrupa Şampiyonası‘nda çok güzellikler yaşattıklarını belirten Volkan Demirel, ‘‘Türk Milli Takımı‘nın başarıları, bayrağımızın şerefle dalgalanması büyük sevinçlerin yaşanmasına neden oldu. Bu hisleri tekrar yaraşmat için orada olmamız gerektiğini biliyoruz. İlk hedef önümüzdeki maç. Odalarda arkadaşlarımızla konuşmalarda da idmanlarda da sık sık maçı konuşuyoruz ve galip geleceğimize eminiz. Bütün futbolcular maç saatini bekliyoruz.‘‘ diye konuştu.

Volkan Demirel, genç yaşlarına rağmen iddialı oyuncuların da takımda bulunduğunu belirterek, ‘‘Bu gençlerden biri olan Cenk Tosun. Çok iyi gol vuruşu var. Çok iyi bir golcü. Gelecekte milli takıma çok büyük katkılar sağlayacaktır.‘‘ sözlerini tamamladı.