Galatasaray Kulübü'nün en kritik toplantısı

Galatasaray Kulübü, 106 yıllık tarihinin en önemli Olağan Mali Genel Kurul toplantısı gerçekleşiyor.

Başkan Adnan Polat'ın konuşması sırasında ciddi itirazlar yükselirken, konuşmanın zaman zaman karşılıklı atışmaya dönüşmesi gerginliğe sebep oldu. Başkanı Adnan Polat "Bana ciddi şekilde küfür eden bir arkadaşımız var. İnternet sitelerinde bana küfür eden kişi biliyorum ki bugün burada. Eğer adamsa karşıma çıkıp şimdi söylesin" dedi.

Ben kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım. Alp Yalman’ın daveti ile başkan yardımcısı oldum. 4 yıl görev yaptım. O 4 yılda da tüm zamanımı Galatasaray’a verdim. Ayrılırken borcu 0’a yakın bir Galatasaray bırakmıştık. Gönül rahatlığı ile ayrılmıştım. 200’da tekrar gelince kimse hakkında konuşmadım. Kendi içimizde eleştirilerimiz oldu ama başkanlık makamına toz kondurmadım. 2006’da rahmetli Özhan ağabey geldi ve “Galatasaray seni göreve davet ediyor” dedi. Galatasaray bizi çağırınca reddetme lüksümüz yoktur. 10 yıl sonra geri döndüm. O zamanlardaki tabloları biliyorsunuz, tekrar etmeye gerek yok. Galatasaray’ın mali ve idari olarak çöktüğü bir dönemi. 2 yıl boyunca Sportif Başkan Yardımcısı, daha sonra da 2008 yılında Galatasaray tarihinin en yüksek oyuyla seçilen başkan oldu. 2 yıl sonra yeniden başkanlığa seçildim.

20 yıldır konuşulan stadın bitmesi gerekir. Riva artık aktif bir değer olmalı, kaynakların artması gerekir, hacizlerin kalkması gerekir. Bunları yaparsak sportif başarı elde edilebilir. Bugün bunların bir çoğu yapıldı. Rakamları da gördünüz. 5 sene içinde gelirler çok arttı. Anlaşmalar yüzde 400 arttı. Borçlar da arttı. 2011 yılı ile Galatasaray negatiften 0 noktasına geldi. Gelirleri planlı şekilde yapmaya başladık."

ibra olmak için seçim şantajını kabul etmemiz mümkün değildir. Seçim rüşveti vererek ibra olmaktansa ibra olmamayı tercih ederim. Vicdanımız rahat. Yanlışlarımız yok mu? Var. Ancak tüm bunların içinde sürekli saldırı içinde çalışıyoruz. Bizimle çalışanlar bu durumlarda nasıl motive edilecek. Bize bu kadar saldırılar olurken hiç birimizin ağzında hiçbir enkaz edebiyatı yaptığımızı duydunuz mu? Herhangi birini suçladığımızı duydunuz mu? Maalesef Galatasaray'ın bize öğretilen değerleri ciddi şekilde yaralanıyor. "