Galatasaray‘Da Faaliyet Röporunu Yiğit Şardan Aktardı

Galatasaray Kulubü‘nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı‘nda üyelere bilgilendirme konuşması yapan Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, kulübün borçlarını da açıkladı.

Galatasaray Kulubü‘nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı‘nda üyelere bilgilendirme konuşması yapan Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, kulübün borçlarını da açıkladı.

    Faaliyet Raporu ile ilgili olarak yönetim adına konuşan Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan‘ın konuşmasında şu ayrıntılara dikkat çekildi:

    "Kulübümüzün 2010 yılındaki geliri 112,7 milyon TL olarak gerçekleşti. Gider ise 71,6 milyon TL olarak gerçekleşti. Yıllardır amatör şubelerin kulübün üzerinde yük olması şikayeti olurdu. Sponsorumuzla yaptığımız anlaşmalarla amatör şubelere daha fazla pay ayırdık.

    Yatırım bütçesine gelince, 32 milyon TL‘lik yatırım öngörmüştük, Kalamış‘taki havuz bu seneye kaldığı için 20.1 milyon TL oldu. Sayın Başbakan "Galatasaray bu stad için bir kuruş harcamadı" demişti ama sanırım yanlış bilgilendirme var. TT Arena için bu yıl 11 milyon TL harcadık. Kapaklarını da yaptığımızda stada 40 milyon TL harcamış olacağız. Kulüp konsolide kar/zarar tablosunda borçlar 267.9 milyon dolardan 283.8 milyon dolara çıktı. Nakit çıkışı gerektiren borcu ise 160 milyon dolardır. Bu borç rahatlıkla çevrilebilir.

    Medyada yer alan ve speküle edilen "Teknik iflas" konusuna gelince, Deniz Yatırım tarafından hazırlanan rapora göre, Galatasaray’ın 230 milyon Dolar’lık marka hakkı değeri , 270,3 milyon dolar’lık TT Arena Üst hakkı değeri , 250 milyon dolarlık Riva değeri ve 554.6 milyon dolar’lık Sportif AŞ’deki Galatasaray’a ait hisse senedi değeri vardır. Bunlardan herhangi birini kullanarak bu teknik meseleyi çözebiliriz."

    Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan’ın konuşmasının tamamlanmasından sonra Denetleme Kurulu Raporu okundu. Ardından genel görüşmeye geçildi.

    Genel Kurul’a katılan üyelerden İzzeddin Doğan, Oğuz İmregün, Cengiz Özyalçın kürsüye gelerek raporlar hakkında ve Galatasaray gündemi hakkında görüşlerini açıkladılar.