Fikstür Avantajı Olan Sivasspor, 0,9 Puan Ortalamasıyla Mücadele Ediyor

Spor Toto Süper Lig’de 6. sezonunu geçiren Sivasspor, ligde iki yıldır ortaya koyduğu futbol ve aldığı sonuçlarla taraftarlarını üzmeye devam ediyor. Kalan haftalarda fikstür avantajını elinde bulunduran kırmızı - beyazlı ekip, bu sezon maç başına 0,9 puan ortalamasıyla oynuyor.

Spor Toto Süper Lig’de 6. sezonunu geçiren Sivasspor, ligde iki yıldır ortaya koyduğu futbol ve aldığı sonuçlarla taraftarlarını üzmeye devam ediyor. Kalan haftalarda fikstür avantajını elinde bulunduran kırmızı - beyazlı ekip, bu sezon maç başına 0,9 puan ortalamasıyla oynuyor.

    Son iki sezondur ligde kalma mücadelesi veren Sivasspor, ligin 23. haftasında oynadığı Manisaspor maçıyla yükselişe geçti. Manisaspor maçını kazanan ve Gaziantep’e yenilen kırmızı - beyazlı ekip, ardından üst üste Kayseri ve Bucaspor maçlarından galip ayrılan taraf oldu.

    Ligin 26. hafta karşılaşmasında Bucaspor’u deplasmanda 4-0 yenerek ligde kısmen rahat bir nefes alan Sivasspor, geçen sezon olduğu gibi bu yıl da maç başı düşük bir puan ortalamasıyla oynuyor.

    Maç başı 1 puan toplayan takımların ligde kaldığı, 1 puanın üzerinde toplayan ekiplerin orta sıralarda yer aldığı ve 2 puan ortalamasının üzerinde oynayan takımların ise zirve yarışında olduğu Süper Lig’de Sivasspor, bu sezon maç başı 0,9 puan ortalamasıyla oynuyor. Kırmızı beyazlı ekibin, ligde kalabilmesi için kalan haftalarda puan ortalamasını 1’in üzerine çıkarması gerekiyor.

    SİVASSPOR’UN FİKSTÜR AVANTAJI VAR

    Spor Toto Süper Lig‘de son 8 haftaya girilirken, şampiyonluk yarışının yanı sıra, kümede kalma mücadelesinde de heyecan artıyor. Puan sıralamasına göre Sivasspor (25), Bucaspor (21), Konyaspor (17) ve Kasımpaşa (17) düşme tehlikesini yakından hisseden takımlar.

    Buna göre puanı ve lig fikstürü açısında ligde kalması en kuvvetli ihtimal takım olarak Sivasspor gösteriliyor. Sivasspor, kalan 8 maçtan 3‘ünü deplasmanda 5‘ini içerde oynayacak. Sivasspor‘un en yakın rakibi Bucaspor ise 4 maçını deplasmanda ve 4 maçı da içerde oynayacak. Son iki sırada bulunan Konyaspor ve Kasımpaşa’nın da 5 deplasman 3 içerde maçları kaldı.

    BEŞİKTAŞ MAÇI HAZIRLIKLARI

    Bu arada Spor Toto Süper Lig’inin 27. hafta karşılaşmasında Sivasspor, önümüzdeki cumartesi günü Beşiktaş‘ı konuk edecek.

    Kırmızı - beyazılı ekip bu maçın hazırlıklarını geçtiğimiz Perşembe gününden beri sürdürüyor. Sivasspor, milli maç nedeniyle lige verilen bir haftalık arayı hazırlık maçı yaparak geçirdi. Cumartesi günü Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından komşu ilin takımı Tokatspor ile maç oynayan Sivasspor, bu maçı 3-2 kazanarak Beşiktaş maçı öncesi moral depoladı.

    Hazırlık maçı sonrası Pazar gününü izinli geçiren takım, bugün kendi tesislerinde tekrar bir araya gelerek Beşiktaş karşılaşması hazırlıklarına tekrar başlayacak. Milli takımlarda yer alan yabancı futbolcuların ise hafta içinde yapılacak çalışmalara katılması bekleniyor.