Dünya Satranç Şampiyonları Müsabakasında Hintli Usta Güldü

Özbekistan‘da yapılan Dünya Satranç Şampiyonasında Hindistanlı Viswanathan Anand kazandı. Özbekistanlı Satranç Şampiyonu Rustam Kasımcanov ve Hindistanlı dünya satranç şampiyonu Viswanathan Anand arasındaki dostluk maçında gülen taraf Hintli satranççı oldu.

Özbekistan‘da yapılan Dünya Satranç Şampiyonasında Hindistanlı Viswanathan Anand kazandı. Özbekistanlı Satranç Şampiyonu Rustam Kasımcanov ve Hindistanlı dünya satranç şampiyonu Viswanathan Anand arasındaki dostluk maçında gülen taraf Hintli satranççı oldu.



Özbekistan Başbakan Yardımcısı Abdullah Aripov’un açılış konuşmasıyla başlayan karşılaşmayı Dünya Satranç Federasyonu(FİDE) Başkanı Kirsan İlyumzhinov da izledi. Aripov, dünya satranç şampiyonu olmuş iki usta arasındaki dostluk maçına ev sahipli yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Özbekistan Satranç Federasyonu ve Taşkent merkezli Kültür ve Sanat Vakfı Fond Forum organizasyonuyla iki dünya şampiyonu arasındaki düzenlenen dostlu maçını kalabalık bir davetli kitlesi izledi.

İki şampiyon arasında İntercontinental Oteli’nde yapılan müsabaka 25 dakikalık dört oyun şeklinde gerçekleştirildi. Yaklaşık beş saat süren müsabaka sonunda bir oyun berabere biterken üç oyun ise Hindistanlı satranç ustası Anand’ın üstünlüğüyle sona erdi.

Oyun sonrasında dostluk maçı organizatörü Fond Forum Başkanı Gülnara Kerimova iki ustayı tebrik etti ve Hintli şampiyon Anand’la kısa bir oyun oynadı. Özbek şampiyon Rustam Kasımcanov ve Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan İlyumzhinov da destek verdiği Gülnara Kerimova ani bir hamleyle takibini mat etti. Kerimova rakibini tebrik ederek masadan kalktı.

Maç sonrasında davetliler iki şampiyona büyük ilgi gösterdi. Davetliler şampiyonlardan imza almak için adeta yarıştı.

Bu yoğunluk içerisinde ilk önce Cihan’a konuşan Hintli şampiyon Anand, zevkli ve çekişmeli bir oyun ortaya koyduklarını, dostluk maçı olmasına rağmen elde ettiği galibiyetin kolay olmadığını dile getirdi.

Özbekistanlı şampiyon Kasımcanov ise Hintli rakibini övdü. Özbek usta, rakibinin kendisine karşı üstünlük sağlamasına rağmen oyunun zor geçtiğini ama her şeye rağmen satranç severlere unutulmaz tarihi bir gün yaşattıkları için memnun olduklarını kaydetti.

Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan İlyumzhinov de satrançta dünya şampiyonu olmuş iki usta arasında yapılan hızlandırılmış dostluk maçının her şeyden önce Özbekistan’da satrançın daha da gelişmesi ve ilgi gören bir spor dalı haline gelmesi bakımından önem arz ettiğini söyledi.



Özbekistanlı Satranç Şampiyonu Rustam Kasımcanov ve H