Zumdıck Ve Şota Bayrağı Taşıyor!

Galatasaray‘da Rumen teknik adam Gheorghe Hagi‘nin görevden alınıp yerine Bülent Ünder‘in getirilmesiyle Spor Toto Süper Lig‘deki yabancı teknik direktör sayısı da 2‘ye düştü.

Spor Toto Süper Lig‘de son haftalarda Bernd Schuster ve Hagi‘nin de görevlerinden ayrılmasıyla yabancı teknik adam sayısı 2‘ye düştü. Sezon başında 4 olan Süper Lig‘deki yabancı sayısının düşmesiyle geçtiğimiz yıllara oranlar yerli teknik adam sayısında da büyük bir artış sağlandı. Sezon başında 14 olan yerli teknik adam sayısı, Schuster ve Hagi‘nin ayrılmasıyla birlikte 16‘ya yükselmiş oldu. Bir başka deyişle sezon başında yüzde 77,7 olan yerli teknik adam oranı, şimdi yüzde 88,8‘e yükselmiş oldu.

REKOR GALATASARAY‘DA

Bu sezon gösterdiği kötü grafikle taraftarlarını büyük hayal kırıklığına uğratan, UEFA Avrupa Ligi‘nden erken elenen, Ziraat Türkiye Kupası‘na veda eden ve ligde aldığı 13 mağlubiyetle tarihinin en kötü dönemini yaşayan Galatasaray, teknik direktör değişikliğiyle de Süper Lig‘in en istikrarsız takımı oldu. Sezon Hollandalı Frank Rijkaard‘la başlayan Sarı-kırmızılılar kötü gidişat üzerine ligin 9. haftasında Rijkaard‘la yollarını ayırmış ve yerine Hagi‘yi getirmişti. Ancak Hagi de beklentilerin uzağında

kalarak ikinci kez teknik adam olarak geldiği Galatasaray‘a veda etmek zorunda kaldı ve görevini Bülent Ünder‘e devretti. Böylece Galatasaray, Süper Lig‘de sezonun tamamlanmasına 8 hafta kala 3. teknik adamı göreve getirmiş oldu.

EN İSTİKRARLI TAKIMLAR ZİRVEDE

Spor Toto Süper Lig‘in zirvesinde yer alan takımların ise teknik direktör konusundaki istikrarlı tavırları başarının da anahtarı olarak gösteriliyor. Zira lider Fenerbahçe, yola başladığı Aykut Kocaman‘a olan güveninin meyvelerini yerken, lig ikincisi Trabzonspor‘da da Şenol Güneş görevini 1 yıldan fazla bir süredir devam ettirirken, Bursaspor‘da Ertuğrul Sağlam, Gaziantepspor‘da Tolunay Kafkas ve Kayserispor‘da Shota Arveladze sezon başından beri görevlerini sürdürüyorlar. Medical Park Antalyaspor‘da 2

yıldan fazla süredir görev yapan Mehmet Özdilek ve Bank Asya 1. Lig‘de takımını şampiyon yaptıktan sonra bu sezon çıktığı Süper Lig‘de de istikrarlı bir görüntü sergileyen Kardemir D.Ç Karabükspor‘un teknik patronu Yücel İldiz‘de Süper Lig‘de sezon başından beri görevine devam eden isimler arasında yer alıyor.

YERLİ FERGUSON; ABDULLAH AVCI

Spor Toto Süper Lig takımları arasında görevde kaldığı süre içerisinden en istikrarlı teknik adam olarak göze çarpan isim ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘un başında bulunan Abdullah Avcı. 4 yıl, 7 ay, 19 gündür Büyükşehir Belediyespor‘u çalıştıran Abdullah Avcı, bu alanda, birçok kariyerli, dünya çapındaki teknik adamı geride bıraktı. Abdullah Avcı, şu anda Süper Lig‘de görev yapan teknik adamlar içerisinde en uzun süreli görevde kalan isim.

Abdullah Avcı‘yı 2 yıl, 4 ay, 20 günle Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek takip ederken, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam 2 yıl, 2 ay, 25 günle Özdilek‘in hemen arkasında yer alıyor.

Karabükspor‘un teknik patronu Yücel İldiz 1 yıl, 8 ay, 26 günle görevine devam ederken, 1 yılı aşan son isim ise 1 yıl, 3 ay, 23 günle Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş.

Kaynak: İHA