Tyf Tarafından Tahsis Edilen Tekneler Adana Yelken Kulubü‘ne Teslim Edildi

Türkiye Yelken Federasyonu‘nun yelken sporunu geniş kitlelere tanıtma ve sporun ülke çapında geliştirilmesi projesi kapsamında yapılan yatırımlar tekne alımları ile devam ediyor.

Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF), Yelkenle Buluşma programında yer alan ve federasyonun yelkene başlama eğitim teknesi olarak tavsiye ettiği Topper Topaz Omega marka tekneler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan ek bütçe ile satın alınarak Türkiye‘ye getirildi.

GÖLLER YELKEN AÇACAK

7‘den 70‘e her yaş grubunu Yelken sporu ile tanıştırmak, denizden uzak bölgelerdeki göllerde yelken sporunu tanıtmak ve geliştirmek amacıyla, Topper Topaz Omega teknelerden 2 tanesi törenle Adana Yelken Kulübü‘ne teslim edildi.

Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram ve TYF Başkanı Nazlı İmre‘nin katıldığı teslim töreninde Adana Yelken Kulübü Başkanı Mustafa Aygan da hazır bulundu.

Katılımcılar tarafından TYF‘nin bu büyük desteği ile Göllerde Yelken yapacak yeni ve başarılı bir neslin yetiştirileceği, herkesi yelken sporu ile tanıştırarak Adana‘dan daha fazla Milli sporcunun çıkmasının sağlanacağı belirtilirken, Ortak Akıl Ortak Başarı ilkesiyle hareket edileceğinin altı çizildi.

TYF Başkanı Nazlı İmre ise bu teknelerin ülkemize getirilerek geniş kitleleri yelken sporu ile tanıştırma amacına destek veren GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül‘e teşekkür ederek, TYF‘nin amacının herkese yelken sporunu benimsetmek olduğunu ve bu amaç için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Törenin ardından 2 adet Topper tekne Adana Yelken Kulübü sporcuları tarafından suya indirildi.

Aynı anda 5 kişiye eğitim verme olanağı sağlayan Topper Topaz Omega tekneleri ile, eğitimlere standart getirmek, çok sayıda kişiye yelken eğitimi vermek ve tecrübelerini geliştirmek mümkün.

Tekne teslim törenine ayrıca, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, TYF As Başkanı Neylan Günay, Yönetim Kurulu Üyesi Mersin bölgesinden Mine Demirağ, 420-470 Sınıf Komite Başkanı ve Olimpik Takım Ekip Şefi Selma Rodopman ve Laser Sınıf Komite Başkanı Semih Utku katıldı.

TYF tarafından Türkiye‘ye getirilen Topper Topaz Omega marka teknelerin diğerleri

her kulübe 2‘şer adet olmak üzere, Bitlis Gençlik Spor Kulübü ve Van Yelken İhtisas Kulüplerine teslim edilecek.

(EMR-BÇ-BÇ-S)

Kaynak: İHA