Macaristan: 0 - Hollanda: 4

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E grubunda yer alan Hollanda, Macaristan deplasmanında gol olup yağdı.

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (Son Detaylar)

EURO 2012 elemeleri E grubunda kayıpsız lider olan Hollanda, grup ikincisi Macaristan'a konuk oldu.

Ferenc Puskas Stadyumu'nda oynanan mücadeleye konuk Hollanda hızlı başladı. 8'inci dakikada ceza sahasında topla buluşan Van der Vaart, sol ayağı ile düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi, 0-1. Macaristan, erken gelen golün moral bozukluğunu üzerinden attıktan sonra oyundaki dengeyi sağlamayı başardı. 29'uncu dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Dzsudzsak, dar bir açıda olmasına güzel bir vuruş yaptı ama kaleci Vorm, gole izin vermedi. 45'inci dakilda sahneye çıkan Afellay, kale sahasının sol çaprazından sol ayağı ile yaptığı vuruşla ilk yarının skorunu ilan etti, 0-2.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Hollanda oldu. 53'üncü dakikada sahneye çıkan son haftaların formda golcüsü Kuyt, Portaklları üç farklı üstünlüğe taşıdı, 0-3. 62'inci dakikada ceza sahasında topla buluşan Van Persie, sol ayağı ile yaptığı vuruş ile kaleci Kiraly'i dördüncü kez mağlup eden isim oldu, 0-4. Kalan bölümde oyunu rölantiye alan Hollanda, skoru korumayı başardı ve sahadan 0-4'lük galibiyetle ayrıldı. Maçın en dikkat çekici istatistiği ise Hollanda'nın kaleyi bulan 5 şutundan 4'ünün gol olmasıydı.

Bu galibiyetle 5'inci maçını da kazanan Hollanda 15 puanla grup liderliğini sağlamlaştırırken, Macaristan 9 puanda kaldı.