Lüksemburg: 0 - Fransa: 2

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nun lideri Fransa, son sıradaki Lüksemburg karşısında rahat bir galibiyet kazandı.

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (Son Detaylar)

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu karşılaşmasında Fransa deplasmanda Lüksemburg'u 2-0'lık skorla mağlup etti.

Josy Barthel Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip Fransa'ya galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Philippe Mexes ve 72. dakikada Yoann Gourcuff kaydetti.

Fransa'nın rahat başladığı maçta Lüksemburg 26. dakikada Ben Payal ile "acaba?" dedirtti, ama top yandan auta çıktı. Fransa 28. dakikada ilk golünü bularak tereddütleri giderdi. Samir Nasri'nin soldan ortasına çok güzel kafa vuran Philippe Mexes sol köşeye nişanladı: 0-1. İlk yarının kalan süresinde üstünlüğü bırakmayan Fransa soyunma odasın önde gitti.

İkinci yarıda pozisyon üstünlüğü ve oyun hakimiyeti tamamen Fransa'daydı. Ceza sahası içinde sürekli kaleyi yoklayan Fransızlar, 72. dakikada Yoann Gourcuff'a kadar golü bulamadılar. Yaklaşık 18 metreden düzgün bir vuruş yapan Gourcuff takımını 2-0'a taşıdı ve maçın skorunu belirledi.

Bu sonucun ardından Fransa puanını 12'ye yükselterek liderliğini sürdürürken, Lüksemburg takımı 1 puan ile sonuncu sırada yer aldı.