İspanya: 2 - Çek Cumhuriyeti: 1

Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubu maçında son şampiyon İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni konuk etti. Ev sahibi ekip sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (Son Detaylar)

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda İspanya, Çek Cumhuriyeti karşısında geriye düştüğü maçı Andres Iniesta'nın asistleri ve David Villa'nın golleriyle çevirmeyi bildi.

Galatasaraylı Milan Baros ve Beşiktaşlı oyuncu Tomas Sivok'un 11'de başladığı maçta Çek Cumhuriyeti, sessizliği bozan golü 29. dakikada attı. Baros'un pasında topla buluşan Plasil, uzak mesafeden topu sol ayağıyla İspanya ağlarına gönderdi ve takımını deplasmanda öne geçirdi: 0-1. İlk yarı bu skorla bitti.

İspanya'da teknik direktör Del Bosque ikinci yarıya Xabi Alonso'yu kenara çekip, Fernando Torres'i oyuna alarak başladı. Tecrübeli teknik adam, 58. dakikada da Santi Cazorla'yı Joan Capdevila'nın yerine oyuna aldı. İspanya 69. dakikada durumu eşitledi. Andres Iniesta'nın pasında topla buluşan David Villa sol ayağıyla topu sağ taraftan ağlara gönderdi: 1-1. Iniesta 74. dakikada yine sahneye çıktı ve takımına bir penaltı kazandırdı. Jan Rezek'in yaptırdığı penaltıyı David Villa gole çevirdi ve maçın skorunu ilan etti: 2-1.

İspanya Milli Takımı'nda David Villa bu karşılaşmada attığı 2 golden sonra 46 gole uşatı ve eski milli oyuncu Raul'u 2 golle sollayarak Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda İspanya Milli Takımı'nın en çok gol atan oyuncusu

Böylece İspanya 12 puanla gruptaki liderliğini, Çek Cumhuriyeti altı puanla ikinciliğini sürdürdü.