Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

Muş‘un Arpayazı köyünde oturan ve gırtlak kanserine yakalanan Abit Gizlemci (54) isimli vatandaş, eşi ve çocukları ile geçim sıkıntısı yüzünden büyük zorluklarla yaşam mücadelesi veriyor.

6 Yıl önce yakalandığı gırtlak kanseri sonrasında büyük zorluklarla yaşam mücadelesine devam eden Abit Gizlemci ve ailesi köyde tek odalı evde yaşıyor. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekleyen aileye Onkoloji Hastaları Yardımlaşma Derneği (ONKOSEV) Başkanı Salih Yüce, gereken desteği vereceklerini söyledi. Devletin verdiği yeşil kart sayesinde tedavi olduğunu belirten Abit Gizlemci‘nin eşi Şerefnaz Gizlemci, maddi durumlarının iyi olmadığı için ev yapamadıklarını ve şu anda 6 nüfusu ile birlikte tek odalı toprak evde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘nın (SYDV) verdiği yol parası ile hastasını Elazığ‘a tedaviye götürdüklerini belirten Şerefnaz Gizlemci, kocasının gırtlak kanseri olduğu için cihaz takılması gerektiği ancak maddi olanakları yetersiz olması sebebiyle cihaz alamadıklarını kaydetti.

Hastaya her konuda yardımcı olacaklarını söyleyen ONKOSEV Başkanı Salih Yüce, evinde hastayı ziyaret etti. Hastaya cihaz almak için gayret göstereceğini belirten Salih Yüce; "Muş Valiliğimiz bugüne kadar hastamıza gerekli olan desteği vermiş bundan sonra da vermeye devam edecektir. Biz de dernek olarak hastamızın durumunu takip edip, şehir dışına çıktığı zamanda gerekli yardımı yapacağız. Dernek olarak bu tür hastalarımıza sürekli destek olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA