Lippi: Bir Daha İtalya‘da Takım Çalıştırmayı Düşünmüyorum

Ünlü İtalyan teknik adam Marcello Lippi sezon sonunda Juventus‘un başına geçeceği yönündeki iddiaları reddetti ve bundan sonra İtalya‘da takım çalıştırmayı düşünmediğini açıkladı.

Juventus‘la büyük başarılara imza atan, İtalya Milli Takımı‘nı 2006‘da Dünya Şampiyonu yapan 62 yaşında Marcello Lippi, İtalyan basınında bir süredir yer alan ‘Önümüzdeki yıl yeniden Juventus‘ta‘ haberlerini yalanladı. Lippi, böyle bir düşüncesi olmadığını söyleyerek, "Önümüzdeki 2 ya da 3 yıl daha teknik direktörlük yapmayı düşünüyorum. Eğer önüme doğru bir proje gelirse bunu değerlendireceğim. Ancak şurası kesin ki bundan sonra İtalya‘da teknik direktörlük yapmayacağım" dedi.

Lippi, Juventus macerasını 7 yıl önce sonlandırmasına rağmen takım her kötü gittiğinde kendi isminin basına yansımasını kendisini şaşırttığını anca mutlu ettiğini de ifade ederek, "Bu beni şaşırtsa da mutlu ediyor. Demek ki halen istenen birisiyim. Geçmişte Juventus‘a geri dönmek için görüşmeler yapılmıştı. Ancak şimdi mümkün değil" diye konuştu.

Lippi, Juventus‘a 5 lig şampiyonluğu, 1 İtalya Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve 1 kez de Avrupa Süper Kupası kazandırmıştı.

Lippi yönetimindeki İtalya Milli Takımı ise 2006 yılında Almanya‘da Dünya Şampiyonluğu‘na uzanmıştı.

Tecrübeli teknik adamın adı geçtiğimiz günlerde Galatasaray‘la anılmış, ancak bu iddialar bizzat Lippi tarafından yalanlanmıştı.

Kaynak: İHA