Futbol Federasyonu, Thy İle Ana Sponsorluk Anlaşması İmzaladı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Hava Yolları arasında düzenlenen törenle sponsorluk anlaşması imzalandı.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Hava Yolları arasında düzenlenen törenle sponsorluk anlaşması imzalandı.

İstanbul Swissotel Asuka Salonu‘nda düzenlenen imza törenine TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF 1.Başkanvekili Lutfi Arıboğan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile A Milli Takım futbolcuları ve teknik heyeti katıldı.

Türk Hava Yolları, Mart 2008‘den bu yana TFF ve Milli Takımların ana sponsorluğunu yürütüyor.

Törende bir konuşma yapan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, THY gibi spora pozitif bakış açısına sahip olan bir şirketle sponsorluğu sürdüreceklerinin ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, "Bu anlaşmadan ülkemiz liglerinde oynayan tüm takımların faydalanacağını özellikle belirtmek istiyorum. Ülkemiz liglerinde oynayan tüm takımlarımızın ulaşımlarında THY önemli bir rol oynuyor. Bu sene Spor Toto 2. ve 3. liglerde bir format değişikliğine gittik. Takımlarımızın ulaşım ve konaklama masraflarını federasyon olarak biz karşılıyoruz. Bu bütçenin içinde anlaşmanın önemli bir yeri var.‘‘ şeklinde konuştu,

Türkiye‘nin 2012 ve 2013 yıllarında iki önemli organizasyona ev sahipliğini yapacağını hatırlatan Özgener, "2012 UEFA Genel Kurulu ve 2013 20 Yaş Altı Dünya Kupası Türkiye‘de yapılacak. Bu organizasyonlar çok önemli. UEFA Genel Kurulu‘nda FIFA Başkanı dahil, tüm kıtaların konfederasyon başkanları burada olacaklar. Gelecek yıl mart ayında futbolun kalbi İstanbul‘da atacak. Bu organizasyonları almak bizim için keyifli oldu. Bu organizasyonları almak ne kadar önemliyse takım düzeyinde uluslararası organizasyonlarda olmak da o kadar önemli. Önümüzdeki ilk önemli turnuva 2012 Avrupa Şampiyonası. Bu sene çok önemli maçlar oynayacağız ve inşallah takımımız 2012 Avrupa Şampiyonası‘nda hem yerini alacak, hem de güzel işler yapacak.‘‘ ifadelerini kullandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da dünya üzerinde son zamanlarda yaşanan felaketlerin gündemdeki yeriyle futbol müsabakaların gündemdeki yerini karşılaştırırken, "Firma olarak sporun yüksek tempolu mücadelesi ile THY markasını özdeşleştirmek istedik." diye konuştu.

Türkiye‘de 5 şampiyon takımın ulaşım sponsoru olduklarını hatırlatan Topçu, "Avrupa‘da ise Manchester United, Barcelona ve Shakhtar Donetsk takımlarının sponsoru olmakla beraber, Basketbol Avrupa Ligi‘ne de ismimizi verdik. Ülkemiz sporunun ana destekçilerinden biri duruma geldik. Bireysel alanda sporcularımıza destek veriyoruz. (A) Milli Futbol ve Basketbol Takımları ile artık bütünleştik. TFF ile aramızdaki ana sponsorluk anlaşmamızı yeniliyoruz. Artık kapsamımız daha geniş. 3. Lig‘e kadar tüm kulüplerimizi kanatlarımız altına alıyoruz. Milli takımlarımızdan hiçbir kaynağı esirgemiyoruz. Şu anda yaptığımız gibi, daha önce yaptığımız gibi, gelecekte de daha çok şey yapmak istiyoruz. TFF‘ye 2 yıl içinde 9 milyon TL civarında bir katkı yapacağız.‘‘ diye konuştu.

Açıklamaların ardından TFF Başkanı Özgener,Hamdi Topçu‘ya 10 numaralı milli takım forması verirken, Topçu da Özgener‘e uçak maketi hediye etti.

Bu arada imza töreninden sonra kürsüye gelerek kısa bir açıklama yapan (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, "Eğer benim gibi dünya çapında çok seyahat ediyorsanız, THY‘nin kendisini sunuş tarzını bir çok kez görme şansı buluyorsunuz. Burada dağıtılan toplarda yazdığı gibi umarım, ‘global siz‘i bir adım öteye taşırlar ve 2014 Dünya Kupası‘nda bizi dünyanın bir başka noktasına götürürler. Gelecek yıl Avrupa Şampiyonası‘nda da olmalıyız ve bu takımı finallere uçuracaksınız.‘‘ şeklinde konuştu.

Hiddink, konuşmasının sonunda elindeki küçük topu futbolcuların oturduğu bölüme doğru atarken, topa Umut Bulut‘un kafasıyla müdahale etmesi arkadaşları arasında gülüşmelere neden oldu.