Roberto Carlos'a Rusya'da ırkçı saldırı

Bir ara Fenerbahçe forması da giyen ünlü Brezilyalı, Roberto Carlos Rusya'da futbol hayatına devam etme kararı aldı ama ligin henüz başında Zenit taraftarlarının ırkçı saldırısın maruz kaldı. Bir seyirci ona "muz" uzattı...

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen 37'lik ünlü Brezilyalı Roberto Carlos Rusya'da kariyerinin en ilginç anlarından birini yaşadı.

Kariyerine Dağıstan bölgesi ekiplerinden Anzhi Makhachkala kulübünde devam eden Carlos takımının Zenit ile oynadığı maçta ırkçı saldırılara maruz kaldı. Zenit'in 2-0 üstünlüğü ile biten mücadelede tribünlerden bir seyircinin kendine muz uzatmasıyla şoke oldu.

Dağıstan Futbol Federasyonu başkanı Budun Budunov şoke eden olayın ardından "Her yerde böyle salak insanlar bulunuyor" açıklamasında bulunurken Rusya Futbol Federasyonu'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı. Rus kulübü Zenit seyircisinin bu ırkçı saldırısı ise ilk değil. Mart 2008'de Marsilya ile oynanan UEFA Kupası mücadelesinde buna benzer tutumlar içine giren Zenit taraftarları kulüplerinin az kalsın kupadan ihraç edilmesine neden oluyordu ki Zenit kulübü ceza ile ucuz kurtulmuştu. Takımın eski teknik direktörü Dick Advocaat ırkçı taraftarlar sebebiyle siyahi bir oyuncuyu kadrosuna transfer edememişti.

Şu an ekibin başında olan İtalyan hoca Luciano Spalletti'nin kurduğu kadroda bir dönem Flamengo'da forma giyen siyahi oyuncu Washington'un oğlu, eski Portolu Bruno Alves dışında herhangi siyahi bir oyuncu bulunmuyor. Roberto Carlos'un maruz kaldığı ırkçı saldırı da ilk değil. 2005 yılında Carlos Real Madrid forması giyerken Deportivo La Coruna ile oynanan bir maçta da Deportivo taraftarları tarafından taciz edilmişti...