Özbekistan Japonya’Nın Deprem Acısına Futbolla Ortak Oldu



Özbekistan, Japonya’nın 11 Mart’ta meydana gelen deprem sonrası yaşadığı acıyı futbolla paylaşıyor.

Özbekistan Futbol Federasyonu(ÖFF), Japonya’nın maruz kaldığı bu süreçte örnek bir jest yaparak Japonya Olimpik Futbol Milli takım kafilesini bir haftalığına Taşkent’te ağırlıyor. Daha önce Japonya’da oynanması gereken iki hazırlık maçını yaşanan deprem sonrasında Taşkent’e alan ÖFF, Japon ekibe sıcak ilgi gösteriyor.

Özbekistan ve Japonya Olimpik futbol mili takımları arasında 26 ve 29 Mart’ta yapılacak hazırlık maçları öncesinde iki takım temsilcileri bugün kameraların karşısına geçti.

Bu arada Özbekistanlı gazeteciler örnek bir davranışa imza atarak basın toplantısı öncesinde Japonya’da meydana gelen deprem sonrasında yaşanan tsunamide hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Gazetecilerin bu jesti Japon heyeti tarafında memnuniyetle karşılandı.

İlk basın toplantısını, dün Taşkent’e gelen Japonya kafilesi başkanı Şimoto Masahito yaptı. Masahito, maruz kaldıkları bu süreçte Özbekistan’ın takımlarını burada ağırlayarak kendilerine önemli moral sağladığını söyledi.

Taşkent’e ayak basar basmaz gördükleri ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını da dile getiren Masahito, bu sıkıntılı döneme rağmen futbollarını yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Japon temsilci, Cihan Haber Ajansı(Cihan)’nın futbolcular arasında yakınları zarar görenler olup olmadığı ve deprem sırasında kendisinin nerede olduğu şeklindeki sorusu üzerine ise “Getirdiğimiz futbolcular arasında depremde yakınları zarar görenler yok. Bu konuya dikkat ettik. Ben ise depreme yolda araç sürerken yakalandım. Aracımın seyri anormalleştiğini hissettim. Aracı yol kenarına çektim ve sarsıntının geçmesini bekledi. Bu güne kadar hiç görmediğim bir sarsıntıydı. Yer resmen sağa sola oynuyordu.” diye konuştu.

Özbekistan Milli Takımları Hazırlama Merkezi Direktörü Askar Talipcanov ise Japon ekibinin tüm masraflarının ÖFF tarafından karşıladığını ve Japon ekibin en iyi şekilde ağırlanacağını kaydetti.

Özbekistan Olimpik Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Tahir Kapaze de Japon halkının bu acısını paylaştıklarını ve bu sıkıntılı dönemde Japon ekibini burada ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Özbekistan-Japonya Olimpik Futbol Milli Takımları arasındaki hazırlık maçları 26 ve 29 Mart’ta Taşkent’te oynanacak. Seyircilerin ücretsiz seyredebileceği karşılaşmalar öncesinde depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunulacak ve maçların oynanacağı statlara Japonya bayrakları ve yazılı afişler asılacak.