Eskişehirspor'dan şişe açıklaması

Eskişehirspor kulübü Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan şişe atılması olayı ile ilgili resmi açıklamada bulundu.

Eskişehirspor kubübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmasında bir taraftarın sahaya şişe atmasının ardından, konu ile ilgili resmi internet sitesinden açıklamada bulundu.

Eskişehirspor kulübünün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu şekilde;

Spor Toto Süper Lig'in 26.haftasında Türk Telekom Arena stadında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrasında,müsabaka esnasında sahaya atılan şişeler konusunun devamı olarak ,bazı yazılı ve görsel basında "Eskişehirspor maçında da, Eskişehirspor'lu taraftarların atmış olduğu şişe ile minik bir taraftarda ağır yaralanmıştı" gibi ifadeler kullanılmıştır.

Galatasaray ile Spor Toto Süper Lig'in 20.haftasında Türk Telekom Arena stadında oynadığımız maçta atılan şişenin,gerçekten bizim taraftarımızın bulunduğu tribünden atılmış olabileceği olasılığını değerlendirmek ve eğer bizim taraftarlarımızdan birisinin attığı tespit edilirse, atan kişinin bulunması ve en ağır şekilde cezalandırılması adına, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçilmiş, ellerindeki görüntüler tarafımızdan da incelenmiştir. Ancak gelen görüntülerde, ne atılan şişeye, ne de şişeyi atan kişiye dair bir kanıta raslanmamıştır.

Kaldı ki Eskişehirspor taraftarları maça getirilmeden önce iki ayrı noktada aranmış, stad girişinde de çok sıkı şekilde tekrar aranmıştır. Bütün bu kontrollerden sonra,bir de son maçta atılan şişeleri de gözönüne alırsak,hala bu çirkin olaylarda, Eskişehirspor'umuzun ve bütün ülkenin takdir ettiği ve birçok konuda örnek aldığı taraftarımızın adının zikredilmesi tarafımızdan hoş karşılanmamaktadır.

Bu konunun kulüp olarak sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve haksız itham ve söylemlerin de karşısında duracağımızı,tüm kamuoyu ile paylaşırız.

Eskişehirspor Yönetim Kurulu