Trabzonspor Yönetimi, Haberlere Tepkili

Trabzonspor yönetimi, beklentilerinin ligin geride kalan bölümünün saha içerisinde cereyan edip tamamlanması ve şampiyonun sadece futbol kuralları dahilinde belirlenmesi olduğunu bildirdi.

Trabzonspor yönetimi, beklentilerinin ligin geride kalan bölümünün saha içerisinde cereyan edip tamamlanması ve şampiyonun sadece futbol kuralları dahilinde belirlenmesi olduğunu bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Gençlerbirliği maçının ardından Başkan İlhan Cavcav’ın ‘yanlış bilgiye dayalı olarak’ dile getirdiği söylemlere bazı medya organlarının haberleriyle alet olduğunu savunuldu. Bazı gazetelerde Trabzonsporlu futbolcu Burak Yılmaz’ı hedef alan ve söylemediği bir cümleyi kendisine atfedilerek hedef gösteren haberler yapıldığı iddia edilen açıklamada, bu haberleri yapan gazetelerin kınadığı ifade edildi.

Sert eleştirilerin yer aldığı açıklamada, söz konusu haberi yapan iki gazeteye yönelik şu ifadelere yer verildi: “Defalarca dikkat çekmemize rağmen özellikle, bu medya grubunun sebebi bilinmeyen bir şekilde Trabzon ve Trabzonspor düşmanlığı doğrultusunda ısrarlı tutumunu sürdürerek, yarıştaki dengeyi kendi isteklerine göre etkileme çabaları, maalesef ‘basın meslek ilkelerini‘ de hiçe sayar bir boyuta ulaşmıştır. Kulübümüzün uyarılarına azami hassasiyetle yaklaşan (!) meslek kuruluşlarının bu tarz haberleri yapanlara da gereken duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz.”

Sağduyulu değerlendirme sahiplerinin, 8 Mart 2011 tarihinde yaptıkları açıklamanın ne anlama geldiğini de rahatlıkla algılayabilecekleri belirten açıklamada, şu cümlelere yer aldı: “Trabzonspor Kulübü olarak bir kere daha altını çizmek istediğimiz beklentimiz, ligin geride kalan bölümünün saha içerisinde cereyan edip tamamlanması ve şampiyonun sadece futbol kuralları dahilinde belirlenmesidir. Bu doğrultuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceği inancıyla kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.”

Süper Lig’de Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında pazar akşamı oynanan maçın ardından Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, bazı Trabzonsporlu futbolcuların kendi oyuncularına ‘satılmışlar’ şeklinde bağırdıklarını iddia etmişti. Medyada yer alan bazı haberlerde ise Trabzonsporlu oyuncu Burak Yılmaz’ın da Gençlerbirliği oyuncularına ‘Şampiyon mu olacaksınız ulan’ şeklinde bağırdığı savunulmuştu.