Trabzonspor Kulübü'nden İlhan Cavcav'a tepki

Trabzonspor yönetimi, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın Bordo-Mavili bazı futbolcuların kendi sporcularına yönelik hakaret içeren sözler söylediği iddialarına tepki gösterdi.

Trabzonspor yönetimi, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav‘ın Bordo-Mavili bazı futbolcuların kendi sporcularına yönelik hakaret içeren sözler söylediği iddialarına tepki gösterdi.

Bordo-mavili kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Cavcav’ın dünkü maçın ardından yaptığı açıklamaların hayret ve ibretle izlendiği vurgulandı. Cavcav’ın ‘delilsiz’ söylemleri ile haklı galibiyetlerinin gölgelenmeye çalışılmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığı belirtilen bordo-mavili yönetim, “Oyuncularımızın müsabakanın başından sonuna kadar özveriyle gösterdikleri üstün gayret ortadayken, üzerlerinde baskı kurularak toplum önüne atılma çabalarına seyirci kalamayız. Her zaman örnek aldığımız, futbolun duayeni sayın Cavcav’ın kulaktan dolma bilgilerle ve belli ki birilerinin dolduruşuna gelerek sarfettiği ifadeler hiçbir sporcumuz tarafından kullanılmamıştır.” görüşlerine yer verdi.

Zaman zaman maç içerisinde futbolcular arasında yaşananların saha dışına yansımasının olabileceğini işaret edilen açıklamada, İlhan Cavcav’ın bordo-mavili futbolcuların söylediğini iddia ettiği sözleri ispatlamak ve kimin tarafından söylendiğini de delilleriyle ortaya koymak zorunda olduğu kaydedildi. Aksi takdirde ise Cavcav’ın ‘müfteri’ durumuna düşeceği ve yıllardır futbola hizmet eden bir şahsiyete bu duruşun yakışmayacağı bildirildi.

Gençlerbirliği maçı öncesinde gündeme getirilmeye çalışılan bazı konuların son yaşananlarla bileştirilmesiyle ortaya çıkan tablonun da ilginç olduğunun altı çizilen açıklama, şöyle devam etti:

“Bu takımın formasını giyen 3 oyuncunun Fenerbahçe maçında Trabzonspor için oynadıkları yönündeki spekülasyonların bizzat kulüpçe yalanlanmasına rağmen kamuoyunda yer bulması, bazı çevrelerin futbol üzerindeki manüplasyon çabalarından başka bir şey değildir. Her iki müsabaka öncesinde ve sonrasında yaşananlar bir oyunsa, birileri de bu oyuna bilerek ya da bilmeyerek alet olmaktadırlar. Trabzonspor, camiasının birlik ve bütünlüğüyle bu oyunların üstesinden gelecek, kaynağı belli olmayan provokasyonlara ve tahriklere kapılmayacaktır."

Ligin geri kalan bölümünün selameti adına suskun kalma yönündeki gayretlerini süreceğini belirten bordo-mavili yönetim, “Ancak bu suskunluğumuzun kullanılarak üzerimize bilinçli olarak gelme çabalarına da izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz.” dedi.