Pınar Karşıyaka Rusya Deplasmanında

Avrupa’da yoluna devam eden tek temsilcimiz Pınar Karşıyaka, FIBA EuroChallenge çeyrek final ilk maçında Rusya’nın Spartak Saint-Petersburg takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

Avrupa’da yoluna devam eden tek temsilcimiz Pınar Karşıyaka, FIBA EuroChallenge çeyrek final ilk maçında Rusya’nın Spartak Saint-Petersburg takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

FIBA EuroChallenge’da grubunu 2. sırada tamamlayarak çeyrek finale yükselmeye hak kazanan Pınar Karşıyaka, verilen 3 haftalık aranın ardından Avrupa mesaisine kaldığı yerden devam ediyor. Yeşil - kırmızılılar, çeyrek final ilk maçında, yarın TSİ 18.00’da, deplasmanda Spartak Saint-Petersburg takımıyla karşılaşacak.

Avrupa’da yoluna devam eden tek Türk takımı olan Pınar Karşıyaka, Avrupa kupalarında ilk kez çeyrek final heyecanı yaşayacak. Temsilcimiz Avrupa’da son olarak 2002-2003 sezonunda boy göstermişti. Yeşil - kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynanan 64 maçta 28 galibiyet elde ederken 36 kez mağlup oldu. Pınar Karşıyaka’nın bu sezon oynanan 14 karşılaşmada ise 10 galibiyeti bulunuyor.

İKİ TAKIM DA FORMDA

Temsilcimiz bu maç öncesinde formda bir görüntü çiziyor. Aldığı üst üste galibiyetlerle Beko Basketbol Ligi’nde 5. sıraya kadar yükselen Pınar Karşıyaka, play-off mücadelelerinde direkt rakibi olabilecek Efes Pilsen ve Banvit gibi takımlarla karşılaştığı son 5 haftada yenilgi yüzü görmedi.

Öte yandan Spartak Saint-Petersburg da geçtiğimiz hafta içinde Rusya Kupası’nda şampiyonluğa ulaşarak moral depoladı. Temsilcimizin rakibi, şampiyonluğun iddialı ekiplerinden biri olarak görüldüğü Rusya Ligi’nde de 3. sırada yer alıyor.

Pınar Karşıyaka’nın eski oyuncularından Henry Domercant’in yanı sıra, Alexander Ponkrashov, Patrick Beverely, Miha Zupan, Pero Antic ve Dijon Thompson gibi önemli isimleri kadrosunda bulunduran Spartak Saint-Petersburg, bu sezon Eurocup ön eleme turunda Galatasaray Cafe Crown’ın rakibi olmuş ve İstanbul‘da 69-58 yenildikten sonra Rusya‘da 78-70 galip gelmesine rağmen elenerek, yoluna FIBA EuroChallenge’da devam etmek zorunda kalmıştı.

İki takımın İzmir‘de karşılaşacağı ikinci maç, 24 Mart Perşembe günü saat 20.00’de oynanacak. Takımlardan birinin bu iki maçta da rakibine üstünlük sağlayamaması halinde, 3. maç 30 Mart Çarşamba günü Rusya’da oynanacak.

EN SKORER TAKIM PINAR KARŞIYAKA

    FIBA EuroChallenge’da oynadığı 14 maçta, rakip potalara ortalama 84,1 sayı bırakan Pınar Karşıyaka, bu alanda lider durumda bulunuyor. Rakip Spartak Saint-Petersburg da maç başına 81,4 sayıyla aynı kategoride 3. sırada yer alıyor.

    Skorer oyununun yanında savunmasıyla da dikkat çeken Pınar Karşıyaka, maç başına 10 top çalmayla kupanın en çok top çalan 2. takımı olurken, blok kategorisinde ise 3,3 ortalamayla 5. sırada bulunuyor.

    Temsilcimiz adına, bireysel istatistiklerde öne çıkan isimler ise Andre Smith, David Holston ve Furkan Aldemir. 16,3 ortalamayla yeşil - kırmızılılar’ın en skorer ismi olan Andre Smith, maç başına 9,1 ribaundla bu alanda da takımın yükünü çeken isim.

    ABD’li oyun kurucu David Holston ise maç başına 4,4 asist ve 2,3 top çalmayla bu kategorilerde Pınar Karşıyaka’nın en başarılı oyuncusu olurken genç uzun Furkan Aldemir de 1,3 blok ortalamasıyla geride kalan maçlarda boyalı alanı karartan isimlerin başında geldi.