Bursaspor, Şampiyonluk Yolunda Yara Aldı

Kardeş takım Ankaragücü ile berabere kalan Bursaspor‘da teknik direktör Ertuğrul Sağlam şampiyonluk şanslarının azaldığını söyledi.

Ankaragücü ile golsüz beraberlikle biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlam, Ankaragücü‘nün kadro kalitesi açısından Türkiye‘deki 3-4 takımdan biri olduğunu söyledi. İlk beş dakikayı heba ettiklerini belirten Sağlam, "Bu sürede hiç bir şey yamadık. İkinci yarı çift santrafora döndük pozisyon yakaladık ama uğraşımız maçı kazanmaya yetmedi. Çok kısır bir karşılaşma oldu. Taraftarlarımızdan özür dilemek istiyorum. Böyle sıkıcı kısır bir karşılaşmayı izlettirmeye hakkımız yoktur.

Şampiyonluk yarışında iki rakibimizden de geriye düştük. Artık kazanıp umudumuzu yeşertmemiz lazım. Şu anda bulunduğumuz konum üçüncülük ki, önümüzdeki yıllarda Anadolu takımları için üçüncülük çok değerli olacak. Şampiyonluk şansımız azaldı. Bundan sonra en azından yerimizi korumamız lazım. Şampiyonluk mücadelesi veren bir takıma yakışır oyun oynamadık" dedi.

Bursaspor takım kaptanı Ömer Erdoğan ise ilk yarıda Ankaragücü‘nün kendilerinden üstün oynadığını ve oyunu kontrol edemediklerini belirterek, "İkinci yarı pozisyonlara girdik ama iki takımda beraberliği hak etti. Bugün hocamızın 100. maçıydı, televizyonumuz yayına başladı, üst sıralara oynuyorduk, kazanmak için bir çok nedenimiz vardı ama olmadı. Ben de haftalardır üç kartla oynuyordum. Bu maça denk geldi. Fenerbahçe maçında arkadaşlarımla birlikte olmak isterdim ama İnşallah yine onları tribünden

desteklerim. Hakem, çok küçük fauller çalarak bizim avantajlarımı kaybettirdi ama biz de çok da iyi oynamadık" diye konuştu.

Yeşil-beyazlı takımın orta saha oyuncusu Bekir Ozan Has da maçın ikinci yarısında topun kontrolünün kendilerinde olduğunu ifade ederek, "Bizim için kaybedilen çok değerli iki puan oldu. Gruptan kopmamak için yenmemiz gerekiyordu ama inşallah haftaya Fenerbahçe‘yi yeneriz ve tekrar o grubu yakalarız" yorumunda bulundu.

BAKKAL: "BURSASPOR‘A OYUN ALANI VERMEDİK"

Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Bursaspor deplasmanından bir puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Bursaspor‘a oyun alanı vermedik. Geriden oyunu kurup da atağa çıkacaklarını biliyorduk, önde başlamalarına müsaade etmedik. İkinci devrede özellikle Bursaspor‘un oyuncu değişikliği ile geriye yaslandık. Çok keyifli maç oldu. Çok zor bir deplasman, çok iyi taraftarları ve çok iyi hocaları var. Çok yakışıyorlar. Çok güzel şeyler oluyor burada. Yenilmeden devam ediyoruz. Bursaspor

deplasmanından bir puan aldığımız için mutluyuz" dedi.

Ankaragücü futbolcusu Bednar, zor bir maç oynadıklarını belirterek, "Her iki tarafında şansı oldu ama maçın hakkı beraberlikti" diye konuştu.

Sarı-lacivertli oyuncu Mehmet Çoğum ise ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, deplasmanda aldıkları bir puanla yetinmek zorunda olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA