Bursaspor, Kayıp Kupanlara Yanıyor

Spor Toto Süper Lig‘in ikinci yarısında bir türlü istenilen performansı sergileyemeyip zirve yarışında geriye düşen Bursaspor‘da, son üç maçta kaybedilen 6 puanın üzüntüsü yaşanıyor.

Spor Toto Süper Lig‘in ikinci yarısında bir türlü istenilen performansı sergileyemeyip zirve yarışında geriye düşen Bursaspor‘da, son üç maçta kaybedilen 6 puanın üzüntüsü yaşanıyor.

Bursaspor Yönetim Kurulu üyesi İrfan Koç, Ankaragücü karşısında çok kötü bir maç oynadıklarını söyledi. Birinci yarı neredeyse hiç oynamadıklarını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Oysa bizim için çok önemli bir maçtı. Zirve yarışını sürdürmek istiyorduk. Rakiplerimizle aramızdaki puan farkını indirmek istiyorduk. Ancak belki de ligdeki en kötü maçımızı oynadık. İkinci devre biraz toparlandık ama yeterli gelmedi. Olmayınca olmuyor.”

TARİHİMİZDE İLK KEZ 3. OLABİLİRİZ

Bundan sonra şampiyonluktan çok üçüncülük için mücadele edeceklerinin altını çizen yönetici Koç, şöyle devam etti:

“Şuan yapabilecek bir şey yok. Mücadelemiz yine devam edecek. Geriye 8 maç kaldı. Onları en iyi şekilde oynayıp, en azından yerimizi korumak istiyoruz. Bursaspor tarihinde belki de ilk kez 3. olacak. Bence bu küçümsenmemeli. Bu da önemli bir başarı. Bizim yapabileceğimiz tek şey bundan sonraki maçlarımızı kazanmaya bakmak.”

Ligin ikinci yarısında kaybedilen puanlar ve beraberlikleri şanssızlık olarak nitelendiren Koç, “Beraberlikleri biraz kısmetsizlik olarak kabul ediyorum. Yani Büyükşehir Belediyesi, Karabük maçları berabere bitti. Şanssızlık oldu. Net gol pozisyonlarımız da oluyor ama gol olmayınca galip gelemiyorsunuz. Beraberlikleri yani biraz kısmetsizlik oldu.” diye konuştu.

Bursaspor taraftarlarının teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a duyduğu sevgiye de değinen İrfan Koç, Sağlam’ın geldiği ilk günden bu güne kadar taraftarların gönlünde adeta taht kurduğunu dile getirdi. Bunun şampiyonlukla alakasının pek olmadığını vurgulayan Koç, “Taraftarımız hocamızı çok sevdi. O da taraftarlarımızı ve bizi sevdi. Bu gönülden bir bağlılık. Sadece şampiyonluk değil iyi günde de kötü günde de hocayla seyirci bütünleşmiş durumdadır. Taraftarımızın hocamıza bağlılığı ve sevgisi hiç eksilmeyecektir. Daha uzun yıllar bu şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.