Bursaspor 0-0 Ankaragücü

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında Bursaspor sahasında Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldı. Bursaspor aldığı bu beraberlikle zirve yarışında büyük bir yara aldı.

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında Bursaspor ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı gibi 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada iki takım da çok ender yakaladığı gol pozisyonlarından faydalanamadı ve sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Son 3 maçını beraberlikle kapatarak zirve yarışından iyice uzaklaşan Bursaspor puanını 51'e çıkardı ve Fenerbahçe ile Trabzonspor'un 9 puan gerisine düştü. Mesut Bakkal yönetiminde ilk puan kaybını yaşayan Ankaragücü ise puanını 32'ye çıkardı.

Bursaspor, Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşırken, Ankaragücü evinde, Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek.

ORTADA BİR MAÇ...

Bursa'da iki kardeş kulübün mücadelesinde ilk yarı çok renksiz geçti. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda iki takım da neredeyse hiç pozisyon bulamadı. Sık sık faullerle duran oyunu, Bursaspor taraftarının büyük desteği de hareketlendiremedi.

BURSASPOR RİSKLERİ ALDI...

İlk yarısı zevksiz geçen mücadeleyi lehine çevirmek isteyen Bursaspor, ikinci yarıda tüm riskleri aldı. Çok adamla rakip sahaya yerleşen Bursaspor, kanatlardan akınlarını geliştirmek istedi ancak bu düşüncesinde pek başarılı olamadı. Yeşil-beyazlılar çok adamla rakip yarı alana yerleşirken, kendi yarı sahasında da büyük açıklar verdi.

Bursaspor maçtaki en net pozisyonunu 65. dakikada Kenny Miller ile yakaladı. İskoç oyuncu, ceza sahasına yapılan ortayı çok iyi kontrol etti, bekletmeden sağ ayağıyla sert bir şut çıkardı, top direğin dibinden auta çıktı.

TİMSAH'TA 2 KAYIP...


Bursaspor, Ankaragücü ile oynadığı mücadelede iki önemli ismini kaybetti. Bu maç öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan kaptan Ömer Erdoğan ve Mustafa Keçeli ilk yarıda gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. Bu iki oyuncu, Bursaspor'un ligin 27. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

İKİNCİ YARIYA İKİ DEĞİŞİKLİK...


Ertuğrul Sağlam, takımı ilk yarıda beklenen hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyince, karşılaşmanın ikinci yarısına iki değişiklikle başladı. Sağlam, Insua ve Batalla'yı kenara alırken, Amerikalı golcüsü Altidore ve Ivan Ergiç'i oyuna sürdü. Sağlam, son değişiklik hakkında ise golcü oyuncusu Sercan'a forma şansı verirken, Volkan Şen'i kenara aldı.

BAKKAL'IN HAMLELERİ...


Ankaragücü'nün başında çıktığı iki maçı da kazanmayı başaran Mesut Bakkal, karşılaşmanın ikinci yarısında galibiyet için hamlelerini yaptı. 58. dakikada forvet hattında değişikliğe giden Bakkal, Bednar'ın yerine Slovak golcüsü Vittek'i oyuna aldı. Bakkal, 71. dakikada bir başka hücum oyuncusu Turgut Doğan Şahin'i de oyuna sürerken, Gabric'i kenara aldı.

Bursaspor'un Ankaragücü ile oynadığı maçta, gerek saha içinde gerekse tribünlerde dostluk görüntüleri ön plana çıktı.

Bursasporlu taraftarlar, iki takım oyuncularını da sahaya ısınmak için çıktıklarında alkışlarla karşıladı. Yeşil-beyzalı taraftarlar daha sonra iki takım futbolcularını birlikte tribüne çağırdı. Bursaspor tribünleri, ''Sonuna kadar sonuna kadar Bursa-Ankara sonuna kadar'' tezahüratını yapıp iki takım futbolcularını alkışladı.

Açık kale arkasındaki misafir tribünde yer alan yaklaşık 250 Ankaragücü taraftarı da iki takım futbolcularını tribünlere çağırıp aynı tezahüratı yaptı. İki takım taraftarları daha sonra kendi futbolcularını tek tek tribünlere çağırıp ''yumruk şov'' yaptırdı. Bu arada taraftarlar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni unutmayarak tribünlerde ''Çanakkale Türküsü''nü söyledi.

Bursasporlu taraftarlar maçın başlamasına az bir zaman kala, ''İyi gününde kötü gününde hep beraberiz, çünkü biz Ankaragüçlüyüz'' tezahüratını hep bir ağızdan söyledi. Ankaragücü tribünleri de bu jeste, ''Şampiyon Bursa'' tezahüratıyla karşılık verdi.
Bursaspor tribünlerinde çok sayıda Ankaragücü, konuk takım tribününde de çok sayıda Bursaspor taraftarının yer aldığı dikkatlerden kaçmadı.

-SERCAN YİNE YEDEK-


Lokomotif Moskova'ya transferi son anda gerçekleşmeyen Sercan Yıldırım, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından bu maçta da yedek soyunduruldu. Sağlam, kadroda rotasyona gitme geleneğini bu maçta da sürdürdü. Geçen hafta ilk 11'de yer verdiği Altidore, Ergiç, İbrahim ve Svensson yedekler arasında yer aldı. Geçen haftanın yedekleri Ömer Erdoğan, Bekir Ozan, Insua ve Volkan Şen ise as kadroda yer aldı.

-SAĞLAM'A PLAKET-

Bursaspor'un başında 100. maçına çıkan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'a plaket verildi. Maç öncesi saha kenarında gerçekleşen törende Sağlam plaketini Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinden aldı. Plaket verilirken stat skorbordundan Ertuğrul Sağlam'ın görüntüleri verildi. Yeşil-beyazlı taraftarlar da ''Ertuğrul Sağlam ile sonsuza kadar'' tezahüratı yaptı. Sağlam da taraftarların ilgisine alkışla karşılık verdi. Bu sırada tribünlerde, ''Ertuğrul Sağlam'ın fotoğrafının da yer aldığı ''Yeni yüzlere değil nice 100'lere'' yazılı dev pankart açıldı.

Bursasporlu futbolcular da sahaya, üzerinde Ertuğrul Sağlam'ın fotoğrafının bulunduğu ''Daha nice 100 maçlara'' yazılı pankartla çıktı. Maç öncesi Japonya'da meydana gelen deprem nedeniyle ölenler ve Denizli Belediyespor'un geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren futbolcusu Erhan Kayar anısına saygı duruşu yapıldı.


MAÇTAN DAKİKALAR


BURSASPOR 0-0 ANKARAGÜCÜ MAÇ SONA ERDİ

90+2 Bursaspor'un kullandığı serbest vuruşta Ömer rakibine faul yapıyor
90' Maça 3 dakika uzatma eklendi
89' Sapara'dan müthiş pas... Vittek alamadı önüne, Bursaspor savunması başarılı.
88' Ankaragücü bu dakikalarda topla daha fazla oynayan taraf...
87' Ankaragücü sağ taraftan köşe vuruşu kullanacak. Ceza sahasında büyük bir hareketlilik var. Sapara ortaladı, Turgut Doğan'dan isabetsiz bir vuruş...
84' Ankaragücü'nde Özgür Çek'in yerine Murat Duruer oyuna dahil oldu.
83' Marek Sapara vurdu, barajda kaldı top! O karambolde Vittek'in topa sahip olma isteği sonuçsuz kaldı.
82' Anakaragücü kaleyi tam cepheden gören bir noktadan frikik kullanacak. Topun başında Sapara, mesafe 25 metre...
81' Bursaspor taraftarının bu dakikalarda müthiş bir desteği var. Gol bekliyor yeşil-beyazlı taraftarlar.
79' Tempo yükseliyor! Atak sırası Bursaspor'da... Miller indirdİ, Altidore vurdu üstten auta çıktı.
78' Ankaragücü organize geldi... Özgür Çek'in pası Kaan'a... Kana vuramadı, Ömer uzaklaştırd... Adem Koçak 25 metreden gelişine vurdu kaleci Ivankov iki hamlede topa sahip oldu.
77' Bursaspor'da Volkan Şen'in yerine Sercan Yıldırım oyuna girdi.
76' Ankaragücü'nde Zewlakow'den büyük hata... Bursaspor tehlikeli geliyor... Miller, müsait durumda golü bulamadı. Bursaspor ciddi bir pozisyon harcadı.
75' Bursaspor'da birazdan Sercan oyuna girecek.
74' Ali Tandoğan sağ taraftan ortaladı, Özden çıktı ama müdahale edemedi! Ömer ve Miller orada pozisyonu bitiremedi.
67' Maçın en net pozisyonuydu! Bursaspor, Miller ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
66' Altidore ceza sahasının sağ çaprazında hareket halinde olan Miller müthiş bir pas çıkarttı. Mille gelişine sert vurdu ama meşin yuvarlak direğin hemen yanından dışarı çıktı.
65' Volkan Şen sağ kanattan ceza sahasına doldurdu, top Bekir Ozan'da kaldı... Bekir uzak mesafeden orta şut karışımı bir vuruş yaptı, Ankaragücü savunması çok dikkatli.
64' Bursaspor oyunu tam anlamıyla riske etmeye başladı. Ankaragücü hızlı hücumlar ile etkili pozisyonlar yakalayabilir.
63' Maç bu dakikalarda Ankaragücü yarı sahasında oynanmaya başladı. Bursaspor savunması risk alıyor...
62' Tempo düşük, pozisyon yok! Bursa'da gerçekten ilginç bir maç izliyoruz...
61' Bursaspor, Ali Tandoğan ile serbest vuruş kullandı ancak Ankaragücü savunması Kaan ile pozisyonu büyümeden önledi.
60' Bursaspor'da Volkan Şen'in arka arkaya yaptığı top kayıpları ve tercih hataları yeşil-beyazlı taraftarların tepkisini topladı.
59' Bursaspor'da Miller bu dakikaya kadar oldukça etkisiz kaldı... Ertuğrul Sağlam'dan Sercan Yıldırım hamlesi gelebilir.
58' Ankaragücü'nde Bednar'ın yerine Vittek oyuna dahil oldu.
50' Sapara arka direğe doğru kesti, Bekir Ozan uzaklaştırdı. Ankaragücü atağından sonuç çıkmadı.
49' Ankaragücü sağ kanattan serbest vuruş kullanacak. Bursaspor kalesinin sağ çaprazı, mesafe 35-40 metre civarında...
48' Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam iki hamle yaparak oyuna müdahale etti. İkinci yarıda daha zevkli, çekişmeli bir maç bekliyoruz.
47' Bursaspor'da Insua'nın yerine Ergiç, Batalla'nın yerine Altidore oyunda...
46' Karşılaşmanın ikinci yarısına Bursaspor başladı.

BURSASPOR 0-0 ANKARAGÜCÜ İLK YARI SONUCU

45' Karşılaşmanın ilk yarısına 1 dakika uzatma eklendi.
44' Ali Tandoğan'ın kullandığı korner atışı Bednar tarafından kafa ile uzaklaştırıyor.
42' Bednar ceza sahası içine girerken yerden müthiş bir şut çıkardı kaleye giden topa Ivankon son anda müdahale ederek kornere gönderdi.
40' Sapara'nın kullandığı serbest vuruş doğrudan dışarı çıkıyor.
39' Ankaragücü solda taraftan arka arkaya iki köşe vuruşu kullandı ama sonuç çıkmadı.
38' Bursaspor'da Ömer Erdoğan, Bednar ile birebir oynuyor! Her iki oyuncunun ikili mücadeleleri genelde düdük ile duruyor... Her iki oyuncunun da sarı kartı var.
37' Insua'dan şık bir pas... Batalla soldan yükleniyor... Batalla'dan bir çalım Mehmet'e... Battalla ceza yayına ortaladı; Klukowski Miller'den önce ayak koydu.
36' Insua'dan kritik bir bölgede top kaybı... Ankaragücü çok adamla geldi! Tehlikeli... Gabric 30 metreden vurdu, aut!
35' Bursaspor sol kanattan organize bir şekilde geliyor... Ceza sahasında Miller var... Batalla ortaladı ama Miller'ın arkasına düştü meşin yuvarlak...
34' Bursaspor'da Sercan Yıldırım saha kenarında ısınmaya başladı.
25' Orta alanda ardı ardına pas kayıpları! Insua'nın pası Volkan'a... Volkan uzun oynadı Miller'a ama savunmada Klukowski başarılı.
24' Pozisyon açısında kısır, mücadele gücü oldukça yüksek bir maç izliyoruz.
23' Ankaragücü hızlı hücum şansı yakaladı. Bednar etkili geldi, az adamla yakalandı Bursa savunması... Serdar Aziz'den başarılı müdahale! Bursa rahat bir nefes aldı.
22' Sapara altı pasa doğru kavisli bir orta kesti, Ivankov başarılı. Ankaragücü duran top organizasyonu bir kez daha başarısız oldu.
17' Köşe vuruşunu Ali Tandoğan kullandı... Ankaragücü savunmasından seken topa Mustafa Keçeli vurdu, meşin yuvarlak farklı şekilde dışarı çıktı.
16' Bursaspor etkili geldi... Volkan Şen, ceza sahasının dışından sert bir vuruş yaptı kaleci Özden son anda parmaklarının ucuyla müdahale etti! Korner...
15' Maçın temposu oldukça düşük! İlk 15 dakikada iki takım da kontrolü elden bırakmıyor. Bursa'da tam bir orta alan mücadelesi var.
14' Bursaspor'da Ivankov, Ali Tandoğan, Mustafa Keçeli, Ozan İpek, Serdar Aziz, Turgay Bahadır ve Sercan Yıldırım kart sınırında bulunan oyuncular...
10' Ömer ve Bednar hakeme itirazlarıyla nedeniyle sarı kart gördüler.
8' Ömer'in indirdiği topla buluşan Miller'in kafa vuruşu Özden'in ellerinde kalıyor.
6' İki kardeş kulup maçın 6. dakikasında hep birlikte Ankaragücü lehine tezahurat yapıyor.
5' Ankaragücü atağında Mehmet Çoğum sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu kornere gönderdi.
4' Geçen sene şampiyonluk sevinci yaşan Bursasporlu futbolcuların çoğu şu an yedek kulubesinden maçı izliyor.
3' Sapara'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruş direk auta çıktı.
1' Karşılaşma Ankaragücü'nün vuruşuyla başlıyor iki takıma da başarılar...İlk maç Bursaspor'un 5-1 üstünlüğü ile sona ermişti.
Maç öncesi trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Belediyesporlu Erhan Kayar için saygı duruşu yapıldı.


BURSASPOR

Ivankov
Ali Tandoğan
Ömer Erdoğan
Serdar
Mustafa
Bekir Ozan
Insua
Volkan
Ozan İpek
Batalla
Kenny Miller

ANKARAGÜCÜ

Özden
Mehmmet
Klukowski
Zewlakow
Rajnoch
Adem
Kağan
Özgür
Gabric
Sapara
Bednar