Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom- Rabita Baku Maçının Ardından

İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu‘nda oynanan Bayanlar Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali‘nin final karşılaşmasında, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Azerbaycan temsilcisi Rabita Baku‘yü 3-0 mağlup ederek Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali‘nde şampiyon oldu.

Karşılaşmanın ardından konuşan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Başkanı Ömer Faruk Ergin namağlup şampiyon olduklarını vurgulayarak, "Türk voleybolu için çok önemli bir akşam yaşadık. Öncelikle Challange Cup, Top Teams ve Şampiyonlar Ligi‘ni kazanan ilk ve tek Türk takımıyız. Bu kupaların 2 tanesini Bursa‘da ve son olarak bu gecede İstanbul‘da kazandık. Bundan sonraki hedefimiz artık Avrupa‘da bir ülkede final oynayarak kupaya uzanmak. Diğer yandan bu şampiyonaya 2. defa katıldığımızı vurgulamak

istiyorum. Daha önceki katıldığımızda 4. olmuştuk. Bundan sonra ise ülkemizde önümüze bakacağız. Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası‘nı kazanmak" dedi.

Başkan Ergin, voleybolda bireysellikten çok takım oyununa vurgu yaparken, "Voleybol bir takım oyunu ve biz bu takım oyununu gerçekten çok iyi oynadık. Bunun neticesinde de bu turnuvayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Başarılarımız devam edecek" diyerek görüşlerini bildirdi.

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Antrenörü Giovanni Guidetti ise takım oyunu oynayarak şampiyon olduklarını belirterek, "Önemli olan takım oyunu oynamaktı. Turnuvanın başından sonuna kadar, gerek takımım gerekse ben asla pes etmeyerek şampiyonluğumuzu ilan ettik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA