Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Çetiner: Gruptan Çıkıp Finallere Adımızı Yazdırmak İstiy

Ümit Milli Takım, 25 Mart’ta Liechtenstein ile oynayacağı 2011-13 UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup ilk maçı için İstanbul’da toplanmaya başladı. İki takım arasındaki mücadele Sivas 4 Eylül Stadı’nda saat 17.30’da oynanacak.

Ümit Milli Takım, 25 Mart’ta Liechtenstein ile oynayacağı 2011-13 UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup ilk maçı için İstanbul’da toplanmaya başladı. İki takım arasındaki mücadele Sivas 4 Eylül Stadı’nda saat 17.30’da oynanacak.

ÇETİNER: GRUPTAN ÇIKARAK FİNALLERE İSMİMİZİ YAZDIRMAK İSTİYORUZ

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner, turnuvanın eylül ayında başlayacağını ancak UEFA’nın kararıyla mart ayına alındığını belirterek, “İlk maçımızı kendi evimizde oynayacağız. Yeni nesil ile beraberiz. Yetenekli oyunculardan oluşan bir grubuz. Bu gruptan çıkarak ismimizi finallere katılmak istiyoruz. En büyük amacımız Türk futboluna hizmet edecek genç futbolcuları bulup A Milli Takım’a göndermektir” diye konuştu.

Ümit Milli Takım kadrosuna çağrılan futbolcuların kendi takımlarında az forma şansı bulduğunun hatırlatılması üzerine Çetiner, “Tabiî ki bu durum bizim işimizi zorlaştırıyor. Başarılı olabilmek için çalışıyoruz. Futbolcularımız yavaş yavaş kendi takımlarında süre alıyorlar. Onların da işleri zor. Bu turnuvayla birlikte daha fazla süre almasını sağlayacağız” diye cevap verdi.

Avrupa’da oynayan gurbetçi futbolcuların kadroya çağrılmaları ile ilgili tartışmalar konusunda Raşit Çetiner, şunları söyledi:

“Bu spekülasyona açık konu. Avrupa’da oynayan gurbetçi gençler çok iyi takip ediliyor. Kendi takımlarında süre alan Türkiye’ye hizmet etmek isteyenleri yakından takip ediyoruz. Aşama kaydeden bizimle beraber olmak isteyen tüm gençlere kapımız açıktır”

Ümit Milli Takım’ın ve Galatasaray’ın genç futbolcusu Emre Çolak da, Liechtenstein’i yenip gruplara üç puanla dönmek istediklerini söyledi.



ÜMİT MİLLİ TAKIM KADROSU

Ali Şaşal Vural (Altay), Necip Uysal (Beşiktaş), Ali Kuçik (Bucaspor), Serdar Aziz (Bursaspor), Sakıb Aytaç (Dardanelspor), Musa Nizam (Denizlispor), Alper Potuk (Eskişehirspor), Cem Sultan, Anıl Dilaver, Emre Çolak, Yusuf Onur Arıkan (Galatasaray), Mahmut Boz, Özkan Karabulut (Gençlerbirliği), Abdülkadir Kayalı (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Barış Başdaş, Şahin Aygüneş (Kasımpaşa), Savaş Yılmaz, Furkan Özçal (Kayserispor), Özgür Çek (Ankaragücü), Burak Kaplan (Greuther Fürth), Sefa Yılmaz (Duisburg)