Fenerbahçe Acıbadem-Scavolini Pesaro Maçının Ardından

İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu‘nda oynanan Bayanlar Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali‘nin 3.‘lük karşılaşmasında, Fenerbahçe Acıbadem, İtalyan Temsilcisi Scavolini Pesaro‘yu 3-1 mağlup ederek Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali‘de 3.‘lüğü elde etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Acıbadem Antrenörü Ze Roberto, ilk sete iyi başladıklarını belirterek, "Tahmin edeceğiniz üzere dün akşam bizim adımıza çok zor geçti çünkü ortada kaybedilen bir yarı final karşılaşması vardı. Maça iyi başlamadık fakat 2. sette bazı şeyler değişti ve maçı kazandık. Tabi ki turnuvaya başlarken hedefimiz 3. olmak değildi ama 3. olduk. En azından bunun için mutluyuz" dedi.

Dünya Kupası‘nda Brezilya Milli Takımı‘nı çalıştırıp çalıştırmayacağı yönünde gelen soruya, Fenerbahçe Acıbadem Antrenörü Ze Roberto şu şekilde yanıtladı:

"Böyle bir teklif gelirse olumlu bakabilirim. Lig burada Nisan ayında bitiyor. Daha sonrasında ise Dünya Kupası‘na 2 aylık bir süre var. Dünya Kupası‘na katılmak için daha fazla tecrübe ve çalışmak gerekiyor."

Fenerbahçe Acıbadem‘in tecrübeli oyuncusu Natasa Osmokrovic, dün kaybettikleri maçtan dolayı maça zor odaklandıklarını belirterek, "Tıpkı Pesaro Scavolini takımı gibi bizim içinde maça odaklanmak zordu. Finalde olmamamıza rağmen salona gelerek bizi destekleyen taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Burada şampiyon olmadık fakat kazandığımız başarının en azından yüzlerde tebessüm yaratacağına inanıyorum. Pesaro ekibi de umarım seneye bu başarılarını tekrarlayıp tekrardan Final-four‘a katılır"

ifadelerini kullandı.

Maça odaklanmakta zorluk çektiklerine değinen İtalyan antrenör Paolo Tofoli ise, "Tıpkı Fenerbahçe Acıbadem gibi bizde dün kaybettiğimiz karşılaşmadan ötürü maça odaklanmakta bazı zorluklar çektik. Dünkü oyuna göre takımım bugün daha iyiydi. Fenerbahçe Acıbadem gibi kaliteli bir takıma karşı iyi bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sacavolini Pesarolu Martina Guiggi, "Dünkü karşılaşmanın ardından gerçekten çok üzüldük ve bugünkü maça konsantre olmak hiç kolay olmadı. İlk sete iyi başladığımızı düşünüyorum. İlerleyen dakikalarda baskımızı artırarak Fenerbahçe karşısında üstünlüğü elimize geçirmeye çalıştık fakat bunu sağlayamadık ve karşılaşmayı kaybettik. Umarım gelecek yıl daha başarılı oluruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA