Bursaspor Kardeşini Üzecek

Spor Toto Süper Ligi‘nin 27. haftasında evinde kardeş kulübü Ankaragücü ile karşılaşacak Bursaspor şampiyonluk yarışında kalabilmek için maçtan 3 puan ile ayrılmak istiyor. Aldığı beraberlikler ile liderin 10 puan gerisinde kalan Bursaspor formda olan Ankaragücü karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıkacak.

İkinci şampiyonluk yarışında aldığı beraberlikler ile büyük yara alan timsah kardeşini üzerek, taraftarına 3 puan armağan etmek istiyor. Yarın akşam zorlu bir maça çıkacak yeşil-beyazlı takımda Vederson dışında eksik bulunmuyor. Tecrübeli sol bekin sakatlığının düzeldiği ancak istenilen düzeye gelmediği öğrenildi.

"TİMSAH SAHASINDA KARDEŞİNE ACIMIYOR"

Atatürk Stadı‘nda iki takım arasında oynanan maçlarda Bursaspor‘un farklı bir üstünlüğü bulunuyor. 36 karşılaşmada 20 galibiyet alan, 12 kez berabere kalan Bursaspor sadece 4 karşılaşmada sahadan yenilgiyle ayrıldı. Timsah, Bursa‘daki en son yenilgisini 2002-2003 sezonunda 2-0‘lık skor ile aldı. Ankaragücü kalesine 52 gol bırakan yeşil-beyazlı takım, kendi kalesinde ise 20 gol gördü.

İki takım arasında Süper Lig‘de oynanan 73 maçın 26‘sını Bursaspor kazanırken, 23‘ünden ise Ankaragücü galibp geldi. 24 mücadele ise beraberlikle bitti. Pazartesi akşamı Süper Lig‘de 74. kez karşı karşıya gelecek olan iki kardeş kulüp arasında galibiyet sayılarında ise 26-23‘lük Bursaspor üstünlüğü bulunuyor.

"TEKSAS‘TAN TARAFTARA YEMEK"

Bursaspor‘un Teksas grubu ise, Spor Toto Süper Ligi‘nde çıkan taraftar olaylarına nispet ederek kardeş kulüp taraftarlarına yemek verecek. Mücadele öncesi Bursasporlu taraftarlar, Ankara‘dan otobüslerle gelen taraftarları çiçekler ile karşılayarak, Teksaslı Taraftarlar Derneği‘nde yemek verecek. İki takım taraftarları futbolda şiddetin zirveye çıktığı haftada dostluk mesajları vererek diğer takım taraftarlarına da örnek olmasını dileyecek.

Kaynak: İHA