Bucaspor Kendi Evinde Fark Yedi

Spor Toto Süper Lig‘in 26. haftasında Bucaspor, kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Sivasspor‘a evinde 4-0 yendi.

Maçın ardından basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bucaspor Teknik direktörü Samet Aybaba, maçın en kötü ihtimalle beraberlikle sonuçlanacağını düşündükleri, maçta 10 kişi kalıp gol yemelerindin sonra oyun dengelerinin bozulduğunu söyledi. Sivasspor‘da kontratağa iyi çıkan oyuncular olduğunu ifade eden Aybaba, karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu‘na sitemde bulunarak, "Bu kadar kritik bir maçta hakem arkadaşların biraz daha kontrollü ve dikkatli davranmalarını bekliyoruz. İki takım

arasında bu kadar rekabet varsa hakemin de ismine yakışır maç yönetmesi lazım" diye konuştu.

Samet Aybaba, takımdaki oyuncuların genelinin kırılgan olduğunu ve yarından itibaren bu maçın etkisinden kurtulmaya çalışacaklarını belirtti.

Hakemin çok basit bir kart gösterdiğini söyleyen Bucasporlu futbolcu Erkan Taşkıran, geride 24 puan daha olduğunu ve henüz her şeyin bitmediğini belirtti. Erkan, "İleriki haftalarda daha iyi olacağız. Fakat hakem kararları belimizi büküyor" diye konuştu

Erken kırmızı kart görmelerinin motivasyonlarını bozduğunu kaydeden Bucasporlu futbolcu Samet Bülbül de yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini belirtti.

Spor Toto Süper Lig‘de ilk deplasman galibiyetini alan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise maçın skorunun kendilerini aldatmayacağını belirtti. Maçın iki takım açısından da çok zor olacağını bildiklerini belirten Çalımbay, "Neticesi ne olursa olsun, yenen takım avantaj yakalayacaktı. Bizim ve Buca‘nın da daha zor maçları var. Rakibin 10 kişi kalmasını iyi değerlendirdik. Bizim için çok çok önemli bir maçtı fakat Lig henüz bitmedi. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" şeklinde konuştu.

Sivassporlu futbolcu Kamil Pawel Grosicki, kendileri için çok kritik bir maçı kazanmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Attığı golün ardından Bucaspor taraftarlarına yaptığı hareket ile ilgili sorulan bir üzerine Grosicki, "Taraftarlar beni severler" demekle yetindi.

Dokuz puanlık bir maç oynadıklarını anlatan Sivassporlu futbolcu Mehmet Nas ise, en yakın rakiplerine 4 puan fark attıklarını bu avantajı iyi değerlendirmeyi istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA