Bernard Zumdick: Galibiyet Bizi Mutlu Etti

Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale imza koyan Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü Ralf Christoph Bernard Zumdick, zor bir müsabakadan sonra kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

    Maçın özellikle başlarında Bucaspor’un çok baskısı olduğunu ifade eden Zumdick, bir penaltı atışını değerlendiremediklerini hatırlatarak, hafta sonundaki Fenerbahçe maçına konsantre olmaları gerektiğini kaydetti. Lig maçının önemli olduğunu aktaran Zumdick, “Ligde Gençlerbirliği olarak kritik bir yerdeyiz. Fenerbahçe maçına iyi hazırlanacaklarını belirtti.” dedi.

Kolay bir maç olmayacağını bildiklerini ve oyuna disiplinli başladıklarını anlatan Gençlerbirliği futbolcusu Randall Azofeifa Carroles, üst gruba yükseldikleri için sevinçli olduklarını aktardı. Carroles, “Fenerbahçe maçı da kolay olmayacak. Fenerbahçe’yi bir defa yendik, liderle oynamak hiç de kolay olmayacak.” şeklinde konuştu.

    Yarı finale çıktıkları için sevinçli olduklarını söyleyen Gençlerbirliği futbolcusu Erdal Kıolıçaslan, bu galibiyetin Fenerbahçe maçı öncesi moral olduğunu açıkladı.

    Bucaspor Antrenörü Recep Çetin, özellikle maçın hakeminin çok büyük hatalar yaptığını, maçı kazanmalarının engellendiğini açıkladı. “Bu hakemlerle bu lig zor biter.” diyen Çetin, “Bugün Bucaspor’un hakkını hakem gasp etti. İyi mücadele ettiğimiz bir maçta böyle kararlar olmamalıydı. En büyük suçlu hakemdi. Oyuncularımı mücadelesinden dolayı kutluyorum. Maçın kırılma noktası olmayan bir penaltının verilmesiydi. Gençlerbirliği 11 kişi oynamadı. Garip bir hakemdi.” diye konuştu.

    Maça iyi başladıklarını ve hafta içinde iyi konsantre olduklarını söyleyen Bucasporlu futbolcu Ali Kuçik, hakeme karşı koyamadıklarını belirtti. İki kırmızı kart çıkmasının ve maçın hakemin teknik direktör Samet Aybaba’yı oyundan atmasının konsantrasyonlarını bozduğunu ifade eden Ali, hafta sonunda Eskişehirspor’u mağlup edip, taraftara armağan edeceklerini açıkladı

İki haftadır kaybettiklerini hatırlatan Bucasporlu futbolcu Erkan Kaşkıran, kendilerine yapılanlardan acı duyduklarını belirtti. Sürekli engeller çıkarıldığını kaydeden Erkan, iki haftadır futboldan zevk almadığını aktardı. Erkan, “Hakemlerle ikili diyalogumuzu iyi tutamıyoruz. Hiçbir zaman mağlubiyete kılıf aramıyoruz. Bucaspor’u ligde bırakıp, vefasız İzmir’e hediye edeceğiz” dedi.