’2013 Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e Verilmesi

2013 yılında 17.’si yapılacak olan; ’Akdeniz Oyunları’na Mersin’in ev sahipliği yapması resmiyet kazanacak. 2 gün boyunca kentte incelemelerde bulunacak olan Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi, oyunların kente verilmesiyle ilgili sözleşme de imzalayac



Konuyla ilgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; 6 kişiden oluşan ’Akdeniz Oyunları Koordinasyon Komitesi’nin, kentte 2 günlük bir inceleme gezisi gerçekleştirip, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacağı kaydedildi. Komite üyelerinin ilk olarak Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu ile bir araya geleceği sonrasında da Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile de görüşeceği belirtildi.

Komitenin, 4 Mart Cuma günü saat 14.00’da Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda da ’17. Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e verilmesiyle ilgili olarak sözleşme imzalayacağı vurguladı. İmzalanacak sözleşmeyle birlikte Mersin’in, söz konusu organizasyona ev sahipliği yapmasının da resmiyet kazanmış olacağının altı çizildi.

Öte yandan, yarın Mersin’e gelecek olan Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi’nde şu isimlerin yer aldığı bildirildi; "Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi, Akdeniz Oyunları Koordinasyon Komitesi Başkanı Roberto Fabbrıcını, Sophie Metaıs (Fransa), Mustapha Zekrı (Fas), Farrugia Sacco (Malta) ve Zakia Bartagı (Tunus)."

Kaynak: İHA